Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye Demokratik Güçleri Münbiç’e İlerliyor

DEAŞ terör örgütünün elinde bulunan ve Fırat Nehrinin Batısında stratejik özelliğe sahip Münbiç kentini teröristlerin elinden almak için yapılan harekatta Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ilerleyişini sürdürüyor.Türkiye’nin hassasiyetleri...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DEAŞ terör örgütünün elinde bulunan ve Fırat Nehrinin Batısında stratejik özelliğe sahip Münbiç kentini teröristlerin elinden almak için yapılan harekatta Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ilerleyişini sürdürüyor.
Türkiye’nin hassasiyetleri dikkate alınarak oluşturulan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından Fırat Nehrinin batısındaki Münbiç kentini DEAŞ’ın elinden almak ve bu bölgedeki DEAŞ varlığını temizlemek maksadıyla koalisyon güçlerinin desteği ile 30 Mayıs tarihinde başlatılan herekatta SDG birlikleri ilerlemeyi sürdürüyor. Türkiye’nin hassasiyetleri dikkate alınarak oluşturulan SDG’nin, PYD/YPG ağırlıklı bir güç olduğu yönündeki yanlış bilgilere cevap veren güvenlik kaynakları, harekatı yapan SDG’nin Arap çoğunluğundan oluşmasının doğal olduğu, zira bölgenin Arapların çoğunlukta yaşadığı bir bölge olduğu ifade edildi.
SDG güçlerinin Kuzeyde Karakozak Köprüsü, Güneyde ise Teşrin Barajı bölgesinden stratejik özelliği bulunan Münbiç’e doğru iki kol halinde hareket ettikleri öğrenildi. Kuzeydeki harekâta bin 900’ü Arap, 250’si PYD/YPG’li olmak üzere yaklaşık 2 bin 150 kişilik bir kuvvet, Güneydeki harekâta ise 850’si Arap, 150’si PYD/YPG’li olmak üzere yaklaşık bin kişilik bir kuvvet katılıyor. Yaklaşık 3 bin 150 kişilik SDG kuvvetlerinin Münbiç’e doğru ilerleyişi devam ederken, ilerleyen güçlerin çoğunluğunu Araplar oluşturuyor.
Yerel kaynaktan elde edilen bilgilere göre, harekatın başladığı 30 Mayıs’tan bu 6 Haziran tarihine kadar geçen sürede yaklaşık 182 DEAŞ terör örgütü mensubu öldürülürken, 6 karargah binası, 43 DEAŞ silah mevzii, 7 havan mevzii, 2 mühimmat deposu, 2 tünel içi depo, 6 mağara içi barınma alanları, 5 köprü ve 14 araç imha edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.