Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sur’da Vatandaşlar, Yasağın Kalktığı 3 Mahalleye Akın Etti

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde vatandaşlar, sabah 08.00 itibariyle yasağın kalktığı 3 mahalleye akın etti. Teröristlerin kullanılamaz hale getirdiği evler ve iş yerleri vatandaşlar tarafından temizlenmeye başlanırken, aylar sonra ilk kez...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde vatandaşlar, sabah 08.00 itibariyle yasağın kalktığı 3 mahalleye akın etti. Teröristlerin kullanılamaz hale getirdiği evler ve iş yerleri vatandaşlar tarafından temizlenmeye başlanırken, aylar sonra ilk kez evlerine gelen çocuklar ise kitaplarına baktı.
Merkez Sur ilçesinde teröristlerin açtığı hendeklerin kapatılması ve kurduğu barikatların kaldırılmasına yönelik güvenlik güçlerinin 2 Aralık 2015’ten bu yana sürdürdüğü operasyonlar 13 Mart’ta sona ermiş, ancak sokağa çıkma yasağı devam ediyordu. Arama ve tarama faaliyetlerinin sürdüğü ilçenin Savaş, Dabanoğlu ve Fatihpaşa Mahallesi’nin bazı sokaklarında bugün sabah 08.00 itibariyle yasak kaldırıldı.
Vatandaşların sabah saatlerinde geldiği ilçede duygusal anlar yaşandı. Bazı vatandaşlar iş yerlerini ve evlerini görünce gözyaşlarını tutamazken, bazı vatandaşlar ise o anları kameraya aldı. Yüksek binalara çıkan vatandaşlar ise dakikalarca evlerine baktı. Tarihi yerlerde meydana gelen tahribat da yasağın kaldırıldığı mahallelerde görüldü. Evlerine aylar sonra gelen bazı çocuklar ise kitaplarına baktı.
"BUNU YAPANLARI ALLAH’A HAVALE ETTİM"
Evini görmeye gelen Sait Poyraz, pencerelerin olmadığını, evinin yandığını söyledi. Poyraz, "Bunu yapanları Allah’a havale ettim. Düşünün 5 aydır bir insan evinden çıkıyor. 5 aydan sonra gelip bu manzarayı görmek insanın gözlerini yaşartıyor. Bu tam bir vahşettir. Söylenecek kelime bulamıyorum" dedi.
İlçede, güvenlik güçlerinin önlemleri sürerken yasaklı bulunan mahallelerde ise arama tarama faaliyetleri de devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.