Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sur’da tarihi yapılar canlanıyor

Sokağa çıkma yasakları ve çatışmalı ortamın en çok zarar verdiği Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi mekanlar, canlanmaya devam ediyor. Vatandaşların tedirginliği üzerinden atamadığı ilçede kafe ve restoranlar hıncahınç dolu.Terör...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sokağa çıkma yasakları ve çatışmalı ortamın en çok zarar verdiği Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi mekanlar, canlanmaya devam ediyor. Vatandaşların tedirginliği üzerinden atamadığı ilçede kafe ve restoranlar hıncahınç dolu.
Terör örgütü PKK mensuplarının hendek kazıp bomba döşediği Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, yaklaşık 5 ay boyunca ilçede bomba ve silah sesleri eksik olmamıştı. Yapılan operasyonlar ve tuzaklanan bombaların temizlenmesinin ardından 12 Mart 2015’ten itibaren ilçedeki sokaklarda ilan edilen yasaklar birer birer kaldırılmaya başlanmıştı. İlçede operasyonların bitmesinin ardından kentin farklı noktalarına yerleştirilen polis kulübeleri ile güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı ilçedeki tarihi mekanlar, Diyarbakır ve bölge halkının uğrak mekanı oldu.
Az da olsa turist gelmeye başladı
5 ay boyunca sadece silah ve bomba seslerinin yankılandığı ilçede son günlerde moda şarkılar yükseliyor. Güvenlik güçlerinin Gazi Caddesi girişinde oluşturduğu kulübe nedeni ile kendilerini güvende hisseden vatandaşlar, çatışmanın izlerinin tamamen silinmediği ilçedeki kafe ve lokantalara akın ediyor. Az da olsa yabancı turistin geldiği ilçede esnaf durumdan şimdilik memnun.
Kalabalık çok, alışveriş az
Kafe ve lokantaların dolduğu ilçede hediyelik eşya satan esnaf ise durumdan şikayetçi. Kent halkının ilçeye ilgi gösterdiğini aktaran hediyelik eşya satan esnaf, kalabalığın çok olmasına rağmen turist azlığı nedeni ile iş yapamadıklarını söyledi. Uzun bir süre iş yerlerinin kapalı olduğunu bu zaman zarfında büyük zarara uğradıklarını ifade eden esnaf, kentte çatışmalı ortamın sona erdiğini, yerli ve yabancı turistin tarihi Sur ilçesine gelmesi için çalışmaların yapılması gerektiğini dile getirdi.
Yasak ve çatışmaların izleri silinmedi
Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı çatışmaların ise tamamen sona erdiği ilçede hayat normal akışına dönerken, vatandaşların tedirginliklerini üzerinden atamadıkları görüldü. Kurşunun izlerinin bulunduğu birçok iş yerlerinin camları değiştirilmezken, yıkılan bir çok dükkanın tadilatına ise devam ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.