Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sur Esnafı Ramazan Ayını Buruk Karşılıyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’nın saldırıları nedeniyle yaklaşık 4 ay boyunca kepenk kapatan esnaf, Ramazan ayına buruk giriyor.Merkez ilçelerden biri olan Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının açtığı çukur...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sur Esnafı Ramazan Ayını Buruk Karşılıyor
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’nın saldırıları nedeniyle yaklaşık 4 ay boyunca kepenk kapatan esnaf, Ramazan ayına buruk giriyor.
Merkez ilçelerden biri olan Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının açtığı çukur ve kurduğu barikatlar nedeniyle güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar nedeniyle yoğun çatışmalar yaşanmıştı. 2 Aralık 2015’te başlayan operasyonlar nedeniyle ilçe esnafının yüzde 90’ı kepenk kapatırken, bazı esnaflar ise iflas etmişti. Teröristlerden temizlenen ilçede huzur ve güven tekrar sağlanırken, ilçe esnafı bu yıl Ramazan ayına buruk giriyor. İlçede esnaf olan Nurettin Büyüm, rahmet ve bereket olan Ramazan ayını sabırla beklediklerini ve insanların bir nebze de olsa İslam’ın anlamı olan barış kelimesini daha çok zikretmesini istediklerini söyledi. Büyüm, “Burukta olsa bu ayın gelmesini çok istiyorduk. İnsanların bir nebze de olsa İslamiyet’e kavuşması lazım. Bundan sonraki adımlarla umarım düzelecektir. Bu Ramazan ayının güzelliği ve bereketi 12 aya yansısın. Bu ay için ne düşünüyorsak eğer 12 ay için de aynı şeyi düşünelim. Birini anlıyorsak bu ay, her zaman anlamalıyız” dedi.
Halit Okay ise, bu Ramazan ayının yaşanan olaylardan dolayı buruk geçeceğini ve herkesin ilçeden dağıldığını belirtti. Oktay, “Eskisi gibi olmayacak ama biz yine de bu ayda mahallemizi kalabalık etmeye çalışacağız. Allah’ın izniyle bu Ramazan ayını daha güzel geçireceğiz. Bu yaraları sarmaya çalışacağız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.