Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sünnet şöleninde 50 yıl önceki gelenek yaşatıldı, keşkek dövüldü

Burdur’un Bucak ilçesinde sünnet şöleni kapsamında 50 yıl önceki geleneklere dönülerek temsili olarak “keşkek dövme” etkinliği yapıldı.Bucak Camii Mahallesi’nde tarihi Koca Kavak avlusunda bulunan ’keşkek dövme’ etkinliğine; AK...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burdur’un Bucak ilçesinde sünnet şöleni kapsamında 50 yıl önceki geleneklere dönülerek temsili olarak “keşkek dövme” etkinliği yapıldı.
Bucak Camii Mahallesi’nde tarihi Koca Kavak avlusunda bulunan ’keşkek dövme’ etkinliğine; AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, muhtarlar, vatandaşlar ve sünnet olan çocuklar katıldı. Bucak’ın eski yıllarda düğün ve yemeklerinde yapılan keşkek yemeğinin buğdayının taş dibekte dövme etkinliğini Milletvekili Bayram Özçelik ve Bucak Kaymakamı İsmail Bayata başlattı. Daha sonra Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ve etkinliğe katılanlar sıra ile eski gelenek olan taş dibekte davul zurnalar eşliğinde keşkek dövdüler.
Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, bu yıl 24’üncü Kültür ve Sanat Şenlikleri etkinlikleri kapsamında unutulmaya yüz tutmuş eski gelenekleri yaşatmak ve çocukların unutamayacağı bir sünnet şöleni düzenlediklerini söyledi. Şölen kapsamında temsili olarak keşkek dövme etkinliği düzenlediklerini belirten Mutlu, “Eskiden Koca Kavak’ta bulunan taş dibekte düğün başladığı gün at üzerinde gelen damat ve damadın arkadaşları tarafından düğün yemeğinde yenilmek üzere keşkek dövülür düğünlerde keşkek ikram edilirdi. Eski kültürlerimizi ve geleneklerimizin ölmediğini hatırlatmak, gelecek kuşaklar için devam etmesi açısından sünnet şöleni kapsamında belediye olarak temsili keşkek dövme etkinliği düzenledik. Bugün 50-100 yıl önceye dönerek o yılların heyecanını yaşadık” dedi.
AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise, Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında belediyenin eski geleneklerden birisi olan keşkek dövme geleneğini yaşatması, hatırlatması ve gelecek kuşaklara aktarmasının çok güzel bir şey olduğunu dile getirdi.
Temsili keşkek dövmeden sonra kapalı pazarda Kur’an tilaveti, hatim duası edildi, sünnet yemeği verildi ve şehir turu sünnet gezisi düzenlendi. Akşam ise Cumhuriyet Meydanı’nda ilahi ve ezgi konseri düzenlenecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.