Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sundurmada Teravih Namazı

Bilecik’te, aşırı sıcaklar yüzünden cami avlusuna yapılan sundurmada teravih namazı kılmak isteyen vatandaşlar, adeta birbirleriyle yarışıyorlar.Dedeoğlu camiinin içersinde olduğu gibi sıcak hava yüzünden caminin bahçesinde yer alan...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sundurmada Teravih Namazı
Bilecik’te, aşırı sıcaklar yüzünden cami avlusuna yapılan sundurmada teravih namazı kılmak isteyen vatandaşlar, adeta birbirleriyle yarışıyorlar.
Dedeoğlu camiinin içersinde olduğu gibi sıcak hava yüzünden caminin bahçesinde yer alan açık alanda da namaz kılıyor. Caminin cemaati, iftarını açıp akşam namazını kıldıktan sonra yavaş yavaş caminin bahçesinde toplanırken, yatsı ezanı okunduğunda ise caminin bahçesinde büyük bir kalabalık oluşuyor. Caminin bahçesinde yer alan kapalı sundurmanın altında serilen kilimlerin üzerinde saf tutan cemaat, sıcaklardan dolayı namazını burada kılıyor. Teravih namazı selam aralarında müezzinin okuduğu salavat, ilahi ve kasideler cemaate müstesna ve coşkulu anlar yaşatıyor.
"MERAK ETTİM GELDİM"
Cami yetkililerinin bahçeye yaptıkları sundurmanın altında her akşam namaz kıldıklarını belirten cami cemaati Enver Kaya, ”Dedeoğlu camiinde cemaatin caminin dışında namaz kıldığını söylendiğinde merak edip geldim. Yapılan uygulama gerçekten çok iyi. Caminin içerisi sıcak oluyor. Avluda ferah ve serin serin namaz kılıyoruz. Bu uygulamadan dolayı cemaat olarak memnunuz. Keşke imkan olsa da diğer camilerde de aynı uygulama yapılabilse. Camide açık havada teravih kılınması itibarıyla daha iyi oluyor“ dedi.
"CAMİ AVLUSUNA SES SİTEMİ KURDUK"
Sıcaktan bunalan cemaat için cami avlusunda yer yaparak ses sistemi kurduklarını anlatan cami imamı Bayram Arı, “Bu sene de teravih namazlarını isteyen içeri de isteyen caminin avlusunda namaz kılmayı tercih ediyor. Cami avlusuna ses sitemi kurduk, avluda kılınan namazlara cemaatimiz de ilgi gösteriyor. İnsanlar açık havada namazlarını kılıyorlar. Teravih namazını bu cami avlusunda kılmak insanlara da huzur veriyor. Hanım kardeşlerimiz ise caminin üst katında ayrılan yerde namazlarını eda ediyorlar. Uygulamanın gelenekselleştirilerek önümüzdeki Ramazanlar da devam eder inşallah” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.