Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sultangazi’nden Suriyelilere Yardım Eli

Sultangazi Belediyesi tarafından hazırlanan, içinde gıdadan giyeceğe kadar birçok malzemenin bulunduğu yardım TIR’ı Suriyelilere ulaştırılmak üzere sınıra doğru yola çıktı.Sultangazi Belediyesi ve yardım dernekleri işbirliğiyle başlatılan...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sultangazi Belediyesi tarafından hazırlanan, içinde gıdadan giyeceğe kadar birçok malzemenin bulunduğu yardım TIR’ı Suriyelilere ulaştırılmak üzere sınıra doğru yola çıktı.
Sultangazi Belediyesi ve yardım dernekleri işbirliğiyle başlatılan çalışma kapsamında her hafta Suriye’ye gönderilen yardım TIR’larına bir yenisi daha eklendi. Dernekler ve vatandaşların yardımlarıyla toplanan malzemeler Sultangazi Belediyesi tarafından oluşturulan Elden Ele Yardım Merkezi’nde toplanarak düzenlenen törenle yola çıktı. Sultançiftliği Merkez Camii önünde Cuma Namazı çıkışında düzenlenen törene Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Beşir Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Şanlı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan protokol konuşmaları sonrasında yapılan dualara eşliğinde yardım TIR’ı Suriye’ye doğru yola çıktı.
“HER HAFTA BİR TIR GÖNDERİYORUZ”
Her hafta Suriye’ye yardım TIR’ı göndererek yardımlarını sürekli hale getirdiklerini yaptığı konuşmada dile getiren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bugün böyle bir mübarek bir günde derneklerimizle yaptığımız çalışmalar sayesinde yine Suriye’yi yalnız bırakmıyoruz. Düzenli olarak gönderdiğimiz TIR’larla da bu yardımları sürekli hale getirdik. Şimdi çıkacak yardım TIR’ımız için özellikle Beşir Derneğine çok teşekkür ediyorum. Derneklerimizin ve Belediyemizin katkılarıyla bu yardımlarımız sürecek. Daha öncede gönderdik. Yani bir anda çok sayıda TIR’ı gönderdiğimiz TIR’larda oldu. Ama istiyoruz ki insan ihtiyaçları günlük veya aylık değildir, süreklidir. Herkesin bir anda gönderip daha sonraki günleri boş bırakmak orada ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu bakımdan bunu düzenli bir hale getirdik. Her gün bir ilçeden bir TIR çıksın istedik. Dolayısıyla bizde ayda veya haftada bir TIR’ımızı buradan doldurup, hayır sahipleri sayesinde de yollara çıkartıyoruz” dedi.
“SULTANGAZİ HALKI YARDIMA MUHTAÇ HERKESİN YARDIMINA HER ZAMAN KOŞTU”
Bugün yola çıkan yardım TIR’ının ilk olarak Kilis’e gideceğini ve daha sonra Suriye’ye geçeceğini söyleyen Başkan Altunay, ”Bugün yola çıkan TIR’ımız ilk olarak Kilis’e varacak ve oradan da güvenlik çerçevesinde gerek Bayırbucak Türkmenlerine gerekse Suriyeli ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Sultangazi Belediyesi’nin bu duyarlılığı kurulduğu günden bu yana devam ediyor. Van depreminde olsun, Somali’deki sıkıntılarda olsun ya da ilçemizin çeşitli yerlerindeki ihtiyaç sahiplerinin her zaman yardımına koştuk. Bugün de Suriye’de devam eden savaştan dolayı muhtaç olan insanlara bu yardım elini uzatıyoruz. İnşallah bu süreklilik vatandaşlarımızda oluşan duyarlılıkla her zaman devam edecek. Sultangazi böyle hayırsever halkıyla donatılmış bir yer, ülkemizin her kesiminden insanın yaşadığı bir yer, elinde olmasa da elinde olanları da bize getirip bunu da gönderir misiniz diyen vatandaşların yaşadığı bir yerdir. İnşallah oradaki savaş bir an önce biter ve kendi ülkelerinde güzel bir şekilde yaşarlar diye umut ediyorum” diye konuştu.
Sultangazi Belediyesi, bir ay içerisinde gönderdiği TIR’ların içerisinde 100 adet çadır malzemesi, bir adet aş evi malzemesi, giyecek, kuru bakliyat, gıda malzemeleri ve taşıma yapılması için bir adet minibüs göndermişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.