Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sultangazi, Ramazan’da İslam Kültürüne Ev Sahipliği Yapacak1

Sultangazi Belediyesi Ramazan ayının manevi iklimini dünya Müslümanlarıyla paylaşacak. “Dünya Müslümanları Sultangazide” projesinde her gece bir ülkenin sanatçıları ve yerel tatlarından oluşan iftar yemekleri yer alacak.Ramazan ayı süresince...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sultangazi Belediyesi Ramazan ayının manevi iklimini dünya Müslümanlarıyla paylaşacak. “Dünya Müslümanları Sultangazide” projesinde her gece bir ülkenin sanatçıları ve yerel tatlarından oluşan iftar yemekleri yer alacak.
Ramazan ayı süresince her gece farklı bir ülkeye ev sahipliği yapacak olan Sultangazi Belediyesi iftar ve gönül sofralarında kardeşlik köprüsü kuruyor. 15 ayrı Müslüman ülkesinin katılacağı “Dünya Müslümanları Sultangazide” programında; her gece bir ülkenin sanatçıları ve yerel tatlarından oluşan iftar yemekleri yer alırken, kurulan stantlarda ise ülkelerin kendi kültürlerini tanıtma imkanı sağlanıyor.
Sultangazi Belediyesi’nin “Dünya Müslümanları Sultangazide” projesinin tanıtım toplantısında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Müslüman coğrafyasında yaşanan sıkıntılara rağmen birlik ve beraberliği sürdürmeyi amaçlayan proje ile gönül köprülerinin kurulacağını ifade etti.
“İSTEĞİMİZ KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURABİLMEKTİR”
Farklı kültürlerin bir arada  olacağı Ramazan ayını fırsat olarak değerlendiren Başkan Altunay konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Sultangazi olarak Dünya Müslümanlarını Sultangazi’de buluşturma projesini hayata geçirdik. 15 Müslüman ülkeden gelen  birçok kardeşimiz ile kültür zenginliğini paylaşacağız. Onların yemekleriyle iftar edeceğiz. Aynı zamanda o ülkelerin öğrencileri kendi ülke kültürlerini burada tanıtma fırsatı bulacak. Sanat alanında ise akşam iftardan sonra onların önde gelen sanatçıları Ramazan Ayı’nın manevi iklimine uygun biçimde kendi projelerini ve sanatlarını icra edecekler. İnanıyorum ki bu kardeşlik köprüsü sayesinde hem İstanbullular hem de yakın coğrafyamızdaki bu Müslüman ülkeler birbirini tanıma ve aynı renkleri bir arada buluşturma fırsatı yakalamış olacaklar. İsteğimiz burada bilgi ve deneyim paylaşımı yapmak, ilişkilerimizi daha da güçlendirmek ve dünya insanlığı adına önemli bir kardeşlik köprüsü kurabilmektir.”
Sultangazi Meydanı’nda düzenlenecek Ramazan etkinliklerine Suriye, Mısır, Filistin, İran, Bangladeş, Afganistan, Kırgızistan, Tacikistan, Azerbaycan, Etiyopya, Sudan, Mali, Sierra Leone, Makedonya, Arnavutluk katılacak. Bu ülkeden gelen misafirler, Ramazan ayının coşkusunu Sultangazi ve İstanbullularla birlikte paylaşacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.