Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sultangazi Eğitim-bir-sen’den ‘’Vefa Buluşması’’

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Sultangazi İlçe Temsilciliği tarafından "Vefa Buluşması" etkinliği düzenlendi.Sultangazi Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen program, saat 19.00’da slayt gösterisi ve Kur’an tilavetiyle başladı....

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 23:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Sultangazi İlçe Temsilciliği tarafından "Vefa Buluşması" etkinliği düzenlendi.
Sultangazi Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen program, saat 19.00’da slayt gösterisi ve Kur’an tilavetiyle başladı. Programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Genel Başkan yardımcıları ile çok sayıda davetli katıldı.
Programda bir konuşma yapan Eğitim-Bir -Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "İnsanlar hedefleri olan, ortaya koyacağı fikirleri kitleselleştirmek, bir araya gelmek suretiyle zenginleştirmek, her birimizin fikrini hepimizin fikri haline getirmek, buradan insanımızın ve insanlık için bir fayda oluşturacak sonuçları elde edecek çalışmaları yapmak üzere bir araya gelir. Sivil organizasyonların değerlendirilmesi söz konusu olduğunda her şey bir üyelik sistemi üzerine oturur. Siyasi partilerde üyelik vardır. Aidiyeti ifade eder. Siyasi partiler üyeleriyle iktidar olmazlar. Sandıktan aldıkları oy ile iktidar olurlar. Derneklerde ve vakıflarda üyelikler vardır. Ama dernekler ve vakıfların etkinliği, yapmış olduğu hizmetlerle ilgilidir. Üyelikler yalnız başına o hizmetin parçası olabilmek içindir. Sendikalarda ise üyelik bir mücadeleye, bir emek mücadelesine kendisini adamak için üye olunur. Ve üye olunan insanlar bir bir sayılmak suretiyle en fazla üyeye sahip olan sendika yetkili sendika olur. Ve çalışanlar adına o yetkiyi kullanır. Bunun için siz sendika üyeleri arkadaşlarımız olarak Memur- Sen ve Eğitim-Bir-Sen’imize gönül verenler olarak hep birlikte bir kutlu mücadeleye adamak için üyesiniz. Bunun için her biriniz bu çalışmanın bir parçası ve yönetici arkadaşlarımızla birlikte bu kutlu mücadelenin bir paydaşı olmak için bu çalışmalara katılmış durumdasınız. Bu anlamda bu vefa buluşmasında bir araya geldiğimiz bu günde emeği geçen bütün kardeşlerimizi tebrik ediyor, Allah’tan onların hizmetlerini daim kılmasını diliyorum. Emek ve özlük mücadelesi, insani olanın kazanılması için bir araya gelmek suretiyle verilen bir mücadeledir. Emek mücadelesinde, hakkını alabilme mücadelesinde, haksızlığa uğradığı zaman o haksızlığın giderilmesinde bir dayanışmaya ihtiyaç duyulmuştur. Sendikalar bu birlikteliği meydana getirmek suretiyle, insanca yaşam adına herkes hakkını alsın için verilen mücadelenin birlikte bir araya gelinerek sürdürülmüş olduğu yapılardır” dedi.
“EĞİTİM-BİR-SEN ÜLKEMİZDE BAYRAĞI EN YÜKSEKLERDE DALGALANDIRAN KARDEŞLERİMİZLE GÜÇ BULUYOR”
Gecede bir konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise, ‘’Eğitim-Bir-Sen ilçemizde değil aslında ülkemizde bayrağı en yükseklerde dalgalandıran memur kardeşlerimiz, eğitim kardeşlerimizle güç buluyor. Bizim ilçemizdeki sayısı küçümsenmeyecek oranda olduğu gibi ama ülke sathında da şuurlu kardeşlerimizin katkılarına her gün şahit oluyoruz. Nitelikli bir gençliğin, kimlikli gençlerin yetişmesi için de verdiğiniz mücadeleden dolayı gerçekten sizleri kutluyorum. Eğer biz sendikalarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, vakıflarıyla, dernekleriyle, idarecileriyle güçlü bir toplum olma kararlığındaysak bir birimizle toplumsal bazda ortak hareket etmemiz gerekir. Çünkü her mezhepten, her yöreden insanın yaşadığı bu ülkede hakikaten kara bulutların dağılmasına, aydınlık yarınların gelmesine zemin hazırlayacaksak ve kendimize çok büyük hedefler tayin etmişsek bu toplumsal barışla mümkündür’’ diye konuştu.
Programın sonunda Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi’ye çerçeveli bir tablo takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.