Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sultangazi Belediyesi Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor

İSTANBUL(İHA) Yurdun dört bir tarafında FETÖ Darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla meydanlara çıkan halk meydanları bugün de terk etmiyor. Sultangazi Belediyesinin düzenlediği...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 02:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 02:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İSTANBUL(İHA) Yurdun dört bir tarafında FETÖ Darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla meydanlara çıkan halk meydanları bugün de terk etmiyor. Sultangazi Belediyesinin düzenlediği demokrasi nöbetinin 22.gününde de halk meydanları doldurmayı sürdürdü.
Sultangazi Kent Meydanını dolduran binlerce vatandaş, hep bir ağızdan slogan atarak çalınan şarkılara eşlik ederek, ellerindeki Ay yıldızlı bayraklarıyla kalkışmaya tepkilerini sürdürüyor. Kent meydanında gerçekleşen demokrasi nöbetine Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ,AK parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel’de eşlik etti.
“Halkın gücü Tank’ın gücünü yendi”
Demokrasi Nöbeti Tutan vatandaşlara seslenen Cahit Altunay “Bu başarı herkesin başarısı.Hele hele o puslu gecenin kahramanları aziz şehitlerimiz. Allah onlara cennet ve cemalini nasip etsin. Öyle zor şartlarda öyle üstüne gittiler ki halkın gücü tankın gücünü yendiğini bu dünya gördü. Bundan sonra 15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz diye anılacak. Ve dikkatinizi çekiyor mu? Artık meydanların isimleri değişiyor, artık yeni okulların isimleri farklı konuluyor. Çünkü o şehitler bu okullarda yaşamalı. Çünkü o şehit kardeşlerimizin isimleri bu eserlerde anılmalı. Ve meydanların adı 15 Temmuz “Şehitler Meydanı” olarak değiştirilmeli. Buna biz Sultangazi Belediyesi olarak harfiyen uyacağız. Şehitlerimizin adını da yaşatacağız, meydanlarda o şehitlerimizi unutturmamak için ’Şehitler Meydanı’nı biz de kuracağız.” dedi.
“Taban sağlamsa tavan daha da sağlam.”
Ayrıca Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Pazar günü Yenikapı’da düzenlenecek olan “Demokrasi ve Şehitler” mitingi için “Yenikapı meydanını bu zamana kadar görülmemiş şekilde doldurarak kimsenin göremeyeceği bir miting yapacağız. Görsünler Türkiye neymiş. Nasıl plan yapılıyormuş, o planların üzerine nasıl gidilir, o projeler nasıl bozulurmuş bu millet gösterecek. Onun için Pazar günü çok önemli, o günü çok önemsiyoruz. Belki yollara düşeceğimiz ve gerçekten zafer kutlamasını yapacağımız gündür. Çünkü bu tarihi millet yazdı. Pazar günü bunu dünyaya ilan ediyor. Bu anlamla birlikte diğer siyasi parti liderlerinin de bu mitinge katılmaları ve bununla ilgili mesajlarını yayınlamaları herhalde Türkiye’nin en çok özlem duyduğu ve beklediği bir birliktelikti. Taban sağlamsa tavan daha da sağlam. Biz biriz , hep beraber kardeşiz. Hep beraber Türkiyeyiz inşallah.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.