Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süleymanpaşa İlçesi değerlendirme toplantısı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak. Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirilen yatırım ve projelerin görüşüldüğü değerlendirme toplantısına katıldı.Değerlendirme toplantısına Başkan Kadir Albayrak, Süleymanpaşa...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Süleymanpaşa İlçesi değerlendirme toplantısı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak. Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirilen yatırım ve projelerin görüşüldüğü değerlendirme toplantısına katıldı.

Değerlendirme toplantısına Başkan Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Mehmet Zeki Gürcün, Fatih Ünsal, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin ile Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Süleymanpaşa Belediyesi ve TESKİ yetkilileri yer aldı.

Burada açılış konuşmasını yapan Başkan Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak hizmette 3,5 yılı geride bıraktık. Artık önümüzde dolu dolu 1,5 yılımız var. İlçe belediyelerimiz ile bu sürede neler yapacağımızı görüştüğümüz toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Altınova’ya mavi bayrak kazandırdık”

Toplantıda ilk bilgilendirme konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş, “Süleymanpaşa Belediyesi temizlik çalışmalarını kendi yürütüyor, biz de finansman desteği sağlıyoruz. 2018 yılı itibari ile temizlik çalışmalarını biz devralacağız. 2017 yılında ilçede kıyı temizliği faaliyetlerine başladık. 15 işçi, 1 operatör, 2 cankurtaran ve açtığımız duş ve soyunma kabinlerinde görevli 3 temizlik personeli görev aldı. Kum temizleme makinesi de buradaki plajlarda aktif olarak kullanılıyor. Herkesin bildiği gibi Altınova Plajı’na Mavi Bayrak ödülü kazandırdık. Bu çalışmalar kapsamında da plajımıza soyunma kabini ve duş yaptık. 2018 yılında da mobil tuvalet ile hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu plajımıza yine bir tane de cankurtaran botumuz alındı, önümüzdeki yıl da hizmet vermeye devam edecek. Altınova, Barboras, Değirmenaltı plajlarında deniz içindeki molozlar temizlendi. Denizden atık toplama ile ilgili çalışmaları başlatacağız. Bunun bize çok olumlu getirileri olacağını düşünüyoruz. Şuan bir planlama içerisindeyiz. Süleymanpaşa’nın atıkları Demirli Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’na geliyor. Şuan bununla ilgili bir sıkıntımız yok. İşletme koşulları değişip aktarma istasyonları da devreye girdiğinde ambalaj atıkların getirilmesinde biraz daha hassas olacağız” diye konuştu.

Zabıta Daire Başkanı Hasan Bayram ise, “Zabıta Dairesi olarak 76 personelimizin bulunduğu Süleymanpaşa’da ruhsat ve rutin denetimlerimiz düzenli olarak devam ediyor. İlçe belediyemiz ile uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“79 kilometre yol çizgi çalışması yapıldı”

Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral ise, Süleymanpaşa ilçesinde 925 toplu taşıma aracının çalıştığını belirterek “Bu araçlardan Çorlu ve Muratlı’ya sefer düzenleyenler sistemimize entegre olarak yolcu taşımaktadırlar. TEKPARK A.Ş.’ye ait iki araç ile Kumbağ Mahallesi’ne sefer düzenlemekteyiz. Bunun haricinde 276 tane E plakamız, 337 S plakamız, 259 J plakamız faaliyet göstermektedir. Kırsal bölgelere 117 adet durak yerleştirdik. 126 tane de ilçe merkezimizde reklamlı duraklarımız mevcuttur. Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ilçenin muhtelif yerlerine toplamda bin 749 levha, 4 bin 147 metre kare yer işaretlemesi ile 79 kilometre uzunluğunda yol çizgisi çalışması yapılmıştır. Bunun haricinde önemli yol ve kavşak bölgelerimiz var. Migros Kavşağı ile ilgili düzenleme çalışması yapacağız. Baykallar’da da aynı şekilde düzenleme yapacağız.” İfadelerini kullandı.

“2 bin 753 kovan dağıtımı yapıldı”

Toplantıda bir diğer konuşmayı gerçekleştiren Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ise, “Süleymanpaşa’da 249 kişiye 2 bin 753 adet kovan dağıtımı yapılmış. 9 mahallenin 18 bin dönüm merasının 13 bin 840 dönümüne iyileştirme çalışmasında bulunmuşuz. 24 mahallemizde 48 kişiye 68 damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz dönemdeki yem bitkisi uygulamalarında 844 dönüme Macar fi ile yem bitkisi tohumu verildi. 15 köyde 20 kez gece eğitimi yapıldı. Ayrıca ilçe merkezinde de 7 kez eğitim faaliyetlerinde bulunduk. Süleymanpaşa ilçesinde özel idare ve köy hizmetlerinde devredilen 5 sulama göleti, 14 tane de hayvan içme göleti vardı. Bunların uyarı ve ikaz tabelaları tamamlandı. 2015 yılında Karahalil Mahallesi’ndeki tehlike arz eden bir göleti yeniden büyüterek yaptık. Karabezirgan, Karacakılavuz ve Karaevli Mahallerinde hayvan içme suyu göleti yaptık. 3 yıldır tüm köylerimizin kara yollarını iyileştirme faaliyetinde bulunduk. Ayrıca, 11, 13, ve 15 Eylül’de kırsal kalkınma projesi uyguladığımız köylerimize gezi düzenledik” şeklinde bilgi verdi.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşad Ergin de, Süleymanpaşa ilçesinde 33 tane alanın sayısallaştırma çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde Süleymanpaşa ilçesine ait 145 plan değişikliği yapıldı” şeklinde konuştu.

Süleymanpaşa’ya 3 adet deprem konteynırı

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avcı Yener de verdiği bilgilerde “Barbaros ve Kumbağ Mahallelerindeki bin 750 hektarlık arazinin jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmalarını gerçekleştirdik. Yatırımcı bazı daire başkanlıklarımızın yapmış olduğu yatırımların zemin altlık çalışması tamamlandı. Şehirlerarası Otobüs Terminali, Su Ürünleri Toptancı Hali, Sosyo-Kültürel Tesis, Sebze Meyve Toptancı Hali, Değirmenaltı’nda yapmaya devam ettiğimiz yaya üst geçidi, 11 İlçeye 11 Okul projesi kapsamında yapılan okul, Karacakılavuz’daki hayvan barınağımız, katlı otopark ve spor merkezi gibi projelerin zemin altlıkları hazırlandı. Namık Kemal Üniversitesi ve Barbaros’taki alanda deprem öncesi izleme işaretleri istasyonu var. Bunlar veri göndermeye devam ediyor. Kandilli Rasathanesi ile bir protokol çerçevesinde başlattığımız kuvvetli yer hareketçi ağı erken uyarı ile ilgili bir proje. Daha önce İstanbul’da uygulanmış. Bu da ikinci il bizde devam edecek. Bu kapsamda Süleymanpaşa ilçemize 3 tane ivmeölçer yerleştirdik. Yine İstanbul Teknik Üniversitesi ve Strasburg Üniversitesi ortak bir projesi vardı. Geçen ay bu projeye dahil olduk. Süleymanpaşa ilçemize bu proje kapsamında yeni iki tane kayıtçı yerleştirildi. Depreme ve faya yakın olmamız nedeniyle Süleymanpaşa’da bu tarz kayıtçılarımız çok. Yine depreme hazırlık konulu 3 tane deprem konteyneri yerleştirildi. Afet toplanma alanlarının tabela işlemleri başladı. Bunun yanında periyodik aralıklarla simülasyon tırı ile deprem tatbikatları yapıldı” dedi.

Dilşad Ergin’in ardından konuşmasını gerçekleştiren Fen İşleri Başkanlığı Yol Şube Müdürü Tevfik Demirbilek ise, Süleymanpaşa ilçesine bugüne kadar 120 kilomitre yol yapıldığını belirtti. Etüt ve Projeler Daire Başkanı Bülent Doğan ise, Süleymanpaşa’da 10 adet projeleri olduğunu belirterek, bunlardan 6 tanesinin başladığını belirtti. Bülent Doğan ayrıca, “Su Ürünleri Toptancı Hali’nin yüzde 25’i bitti. Sebze Meyve Toptancı Hali’nin üzerindeki toprak kaldırılıyor. Yeni Otogarın yapımı başladı. Bunun yanında yaya üst geçidi yapımı var, temeli atıldı, devam ediyor. Başkanlık binamızın inşaatı da devam etmekte.” şeklinde konuştu.

TESKİ 10 projeyi tamamladı

Toplantıda bir diğer konuşmayı gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ise “Süleymanpaşa ilçemizde tamamlanan 16, devam eden 10 tane projemiz var. Batı Atık Su Artıma Tesisi tamamen bitti, işletme öncesi tutanaklarımız da tutuldu” dedi.

Süleymanpaşa yatırım ve proje değerlendirme toplantısı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları tarafından yapılan bilgilendirme konuşmalarının ardından Süleymanpaşa Belediyesi yetkililerin öneri ve temennilerini dile getirmesi ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.