Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süleyman Soylu: “Türkiye Özel Sektör İle Büyüyecektir”

İstihdama katkı sağlamak amacıyla düzenlenen İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı’na (İSKİF) katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin özel sektörle büyüyeceğini ifade etti.Çalışma ve Sosyal Güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstihdama katkı sağlamak amacıyla düzenlenen İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı’na (İSKİF) katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin özel sektörle büyüyeceğini ifade etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Ticaret ve Sanayi Odaları’nın desteği Türkiye’nin ilk ve tek istihdam ve kariyer fuarı olan İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı (İSKİF) açıldı.
Fuara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Ticaret Odası Başkan Vekili Hasan Erkesim, İstanbul Vali Vekili Hasan Öztürk, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun katıldı.
Açılışta konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu terör, istihdam ve Türkiye’nin hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. İstanbul Vezneciler’de meydana gelen ve 7 polisin şehit olduğu, 5 sivil yaşamını yitirdiği bombalı saldırı hakkında konuşan Bakan Soylu, terörün amacının Türkiye’nin ilerlemesini durdurmak olduğunu söyledi.
“TERÖRÜN AMACI ZENGİNLEŞEN, BÜYÜYEN TÜRKİYE”
“Acımız çoktur ama korkumuz yoktur” diyen Soylu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bu terörün üzerinden hep birlikte dayanışma ile geleceğiz. Büyük bir anlayış ilkesiyle geleceğe olan inancımız tamdır. Bugün terörün hedefinin Türkiye’nin zenginleşmesi olduğunu, Türkiye’nin kalkınması olduğunu, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması olduğunu hepimiz biliyoruz. Terörün hedefinin zenginleşen ve büyüyen bir Türkiye’nin etrafındaki coğrafyada gönül liderliğinin engellenmesi olduğunu da biliyoruz. Bütün bunları bildiğimiz için bir taraftan ülkemizi yarınlara taşıyacak projelerimizi büyük bir anlam bütünlüğüne getiriyor, diğer taraftan da teröre karşı tüm tedbirlerimizi devletimizin ve milletimizin büyük sabrıyla beraber almaya çalışıyoruz.”
BAKANDAN CUMHURBAŞKANININ “3 ÇOCUK” İFADESİNE AÇIKLAMA
Türkiye’de yapılan yatırımlar özel ve kamu yatırımlarıyla ilgili de konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu fuarın açılış gününde söylenecek en önemli sözün, “Türkiye bu büyük yolcuğuna yeni başlamaktadır” olduğunu kaydetti. Türkiye’nin süratle ilerlediğini ifade eden Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın farklı platformlarda dile getirdiği “3 çocuk” ifadesine de açıklama getirdi. Batı ile yaş farkına ve yaş farkından doğacak sonuçlara dikkat çeken Bakan Soylu konuşmasında şu ifadeleri kullandı;
“Doğudan insan kaynağı olarak nitelik, batıdan insan kaynağı açısından nicelik olarak üstünlüğümüz var. Batı ile yaşlanma arasında fark 10 yaş. 2060 yılında onlar 65 yaşın üzerinde yüzde 29-30’a gelecekler biz 20 civarında olacağız. Bu büyük bir önemli süreçtir. 65 yaş üzerindeki nüfusun hem üretim açısından hem nüfusun dinamiği açısından 19-20 olması bile ifade etmek istiyorum ki, bizim açımızdan, üretim açısından, toplum dinamikler açısından son derece riskli. Bugün yaşanan dünyanın en temel problemlerinden biri olarak ortada durmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli 3 çocuk nitelemesini ortaya koyarken aslında meseleyi egzajere etmeye çalışanlar, Türkiye’nin kendi batısından ve doğusundan en önemli avantajının insan kaynağı olduğunu maalesef düşünmeden bir değerlendirme ortaya koymaktadırlar.”
“TÜRKİYE ÖZEL SEKTÖR KANADIYLA BÜYÜYECEKTİR”
Soylu, Türkiye’nin hedefleri hakkında da konuştu. 2023, 2053 ve 2071 tarihleri üzerine kurulmuş hedeflerin olduğunu ifade eden Süleyman Soylu, hedeflere ulaşmadaki temel ilkelerin insanın ve çalışanların niteliğinin yükseltilmesi olduğunu belirtti. Türkiye’nin kamu kanalıyla büyüyemeyeceğini ifade eden Soylu, “Türkiye devlet kanalıyla büyümeyecek, hedefimiz bu değildir. Türkiye özel sektör kanalıyla büyüyecektir. Türkiye’yi özel sektörle beraber dünya ile rekabet edebilir bir hale getireceğiz, hedefimiz budur. Kamuda çalışmanın kamuda istihdamın elbette arzu edilen tarafı olabilir ama bilmenizi isterim ki Türkiye kamuda istihdamla ve kamuda çalışmayla büyümez. Türkiye özel sektörle büyür, özel sektörle büyüyecektir. Bunun için bizim tüm işletmelerimize kapılarımız açıktır” dedi.
“DOĞUM İZNİ İÇİN YENİ DÜZENLEME HAZIRLANIYOR”
Çalışma Bakanı çalışan anneler için büyük kolaylık sağlayan doğum izni ile ilgili yeni bir düzenlemeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Bakan Soylu, doğum izni için işvereniyle sorun yaşayan kadınların iş güvenliği için düzenlenen yeni hak ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Çalışan kadınlarımıza doğum izni ile ilgili bir hak sağladık. Şöyle olacak; Kadın çalışacak, doğum iznine çıkacak. İş yeri ile arasında doğum izni konusunda bir gerginleşme söz konusu olacak. Onun yerine bizim yeni bir öneri ortaya koymamız lazımdı. Biz bu öneriyi de ortaya koyduk. Çalışan kadınlarımızın iş güvenliğini temin etmek amacıyla onların izinli olduğu süreler içerisinde onların yerine geçici olarak çalışabilecek özel istihdam bürosundan imkan ortaya koyabildik ki, kadının çalışma hayatındaki pozisyonunu bir şekilde güçlendirelim.”
Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, fuarın düzenlenmesinden emeği geçenlere plaket takdim etti. Daha sonra protokol ile beraber açılış kurdelesini kesen Bakan Soylu fuarda kurulan stantları gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.