Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sucuk dönere ilgi her geçen gün artıyor

Sucuğu ile meşhur Afyonkarahisar’da yapımına geçtiğimiz yıllarda başlanan “sucuk döner”e ilginin her geçen gün arttığı belirtiliyor.Afyonkarahisar’a özgü tatlar arasında yerini alan sucuk dönere olan ilgi her geçen gün artarken,...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sucuğu ile meşhur Afyonkarahisar’da yapımına geçtiğimiz yıllarda başlanan “sucuk döner”e ilginin her geçen gün arttığı belirtiliyor.
Afyonkarahisar’a özgü tatlar arasında yerini alan sucuk dönere olan ilgi her geçen gün artarken, kente gelen ve bu eşsiz lezzeti tadan misafirlerin ise sucuk dönerden çok memnun kaldıkları da ifade edildi. Kentte uzun yıllardır faaliyet gösteren Gamze Döner isimli işletmede döner ustası olarak çalışan Mustafa Dağkuşu, sucuk dönerin genelde şehir dışından gelen müşteriler tarafından tercih edildiğini söyledi. Vatandaşların sucuk döneri merak ettikleri için denemek istediklerini aktaran Dağkuşu, sucuk dönerin lezzetinin bir başka olduğunu da sözlerine ekledi. Sucuk dönerin tıpkı normal et döner gibi kesildiğini ve rağbetin fazla olduğunu tekrarlayan Dağkuşu, “Eti önce işliyoruz, sonra kıymasını çekiyoruz. Hamur kazanında yoğurduktan sonra kalıba basıp fırınlıyoruz. Kalıptan sonra da bu hale geliyor. Normal döner gibi kesiliyor. Afyonkarahisar sucuğu ile meşhur şehir dışından gelenlerin talebi çok oluyor. Merak ediyor ve beğeniyorlar. Normal dönerimizde güzeldir, yaprak etten yapıyoruz. Sucuk dönerde dışarıdan gelen kardeşlerimiz ve vatandaşlar beğeniyor. Genelde merak ettikleri sucuk yiyorlar, ama et döner de oluyor. Sucuk dönerimiz güzeldir kendimiz yapıyoruz. Sucuk döner bildiğim kadarı ile dışarıda yok Afyon’da var” diye konuştu. Ayrıca kente halkı da sucuk döner konusunda tıpkı şehir dışından gelen vatandaşlar gibi düşündüklerini aktararak, sucuk dönerin tadının bir başka olduğunu belirttiler.
Öte yandan, sucuk döner kesildikten sonra tepside yağ içerisinde kızarırken ortaya çıkardığı davetkar kokusu ise iştahları kabartmaya yetiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.