Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, su kayıplarına karşı gaz teknolojileri, ev bağlantıları, su kumanda sistemi olmasının şart olduğunu kaydederek, “Altyapı haritaları, coğrafi bilgi sistemini bütün şehirlere bir an önce...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, su kayıplarına karşı gaz teknolojileri, ev bağlantıları, su kumanda sistemi olmasının şart olduğunu kaydederek, “Altyapı haritaları, coğrafi bilgi sistemini bütün şehirlere bir an önce kuralım. Su kumandası olmayan yerlere hemen kuralım. DSİ’ye de talimat verdim. Yeni inşa ettiğimiz yerlere scada sistemini kuruyoruz” dedi.

Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu’na katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kazısız teknoloji sistemlerinin öneminden ve su kayıplarına karşı tedbir amaçlı teknolojilerden yararlanılması gerektiğini söyledi. Türk malına teşvikin önemli olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, “Yeni Türk malı köstebeğin de burada tanıtılmış olması gurur vesilesidir. Köstebek dediğimiz kazısız teknolojiler, istikbal vaat ediyor. Bu konuda yatırım yapmanızı tavsiye ederim. Yerli olarak üretilen malzemelere teşvik edelim” diye konuştu.

Su şebekelerinin yenilenmesi gerektiğini belirten Bakan Eroğlu, “Türkiye su zengini bir ülke değil. Suyu tek elden yönetiyoruz. Kritik birkaç il var. Türkiye’de 7 yılda bir kuraklık oluyor. Bizlerin mutlaka kurak dönemleri dikkate alarak tedbir almamız gerekiyor. Bütün hastalıkların yüzde 90’ı sudan geçiyor. İstanbul’da kaliteli su verilmeye başlanıldığından bu yana hastalıklarda azalma oldu. Bütün vatandaşımıza en güzel suyu vermek boynumuzun borcudur. Suyu akıllıca yönetmemiz israf etmememiz lazım. Yeni baraj yapın demeden önce mevcut barajın ıslahı, kontrolü, yenilenmesi şarttır. Hükümetimiz belediyeler için bu konuda Yüzde 50’ye kadar hibe veriyor. Baraj yoksa başka kaynaklar devreye sokmamız lazım. İstanbul’da yedeğinin yedeğini planladık” ifadelerini kullandı.

Su kayıplarına karşı gaz teknolojileri, ev bağlantıları, su kumanda sistemi olmasının şart olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, “Bütün belediyelerin coğrafi bilgi sistemi önemlidir. Basınç sistemine göre şebeke ayrılması lazım. Altyapı haritaları, coğrafi bilgi sistemini bütün şehirlere bir an önce kuralım. Su kumandası olmayan yerlere hemen kuralım. DSİ’ye de talimat verdim. Yeni inşa ettiğimiz yerlere scada sistemini kuruyoruz” açıklamasında bulundu.

Bakan Eroğlu açılışın ardından stantları gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.