Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Su Kabağına Hayat Veren Eller

Bilecik’te yaşayan Ramiye Pehlivan, su kabağından yaptığı sanat eserleri görenleri hayrete düşürüyor.Bilecikli kabak ustası Ramiye Pehlivan Bilecik Şeyh Edebali Türbesi yolu üzerine açtığı atölyede İstanbul’dan edindiği su kabaklarını...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Su Kabağına Hayat Veren Eller
Bilecik’te yaşayan Ramiye Pehlivan, su kabağından yaptığı sanat eserleri görenleri hayrete düşürüyor.
Bilecikli kabak ustası Ramiye Pehlivan Bilecik Şeyh Edebali Türbesi yolu üzerine açtığı atölyede İstanbul’dan edindiği su kabaklarını çeşitli işlemlerden geçirip onları adeta birer sanat eseri haline dönüştürüyor. Kabak ustası Ramiye Pehlivan, su kabakları ile hem geçimini sağlıyor, hem de bu el sanatını yaşatılması için uğraşıyor. Bu işe 3 sene evde bir hobi olarak başladığı anlatan kabak ustası Ramiye Pehlivan, “Antalya’ya bir tatil beldesinde gördüm bu işi, arkadaş nasıl yapıyor diye baktım. Sonra ben bunu yapabilirim dedim. İlk başta evimde ufak tefek uğraşlar yaptım. Bilecik Valilik bana çok cüzi bir rakamda teşvik verdi. O teşviki değerlendirerek kurduğum atölyede 6 aydır hem sanatımı icra ediyorum, hem de geçimini sağlıyorum. Bu süreler zarfında 2-3 tana de arkadaşlar yetiştirdim. İlk önce kabak ile başladım akabininde değişik çalışmalar da yapma fırsatım oldu. Bu yaptığım ağaç ve bez çalışları için hiçbir sermayeye gerek yok. Doğadan, tamamen geri dönüşüm" dedi.
Kabak işi dışındaki el sanatlarını merakından dolayı yapmaya başladığını söyleyen Pehlivan, "Halkın yaklaşımı oldukça güzel. Çok güzel bir yere atölye açmışsın diyor arkadaşlar. Şunu söylüyorum her zaman, bu sanatı ben yapıyorum ama istiyorum ki gençlerde yapsınlar. Ücretsiz olarak öğretmeye talibim. Yapmak isteyen herkese kapım açık. Merak edenler buyursun gelsin” dedi.
Öte yandan türbeyi ziyarete giden vatandaşlar gördükleri güzellik karşısında duramadan geçemiyorlar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.