Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

STK’lardar birlik ve beraberlik çağrısı

Sultanahmet Meydanı’nda toplanan STK’lar, askeri darbe girişimi karşısında omuz omuza durduklarını belirterek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.Sultanahmet Meydanı’nda toplanan STK’lar açuklama yaparak birlik ve beraberlik çağrısında...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sultanahmet Meydanı’nda toplanan STK’lar, askeri darbe girişimi karşısında omuz omuza durduklarını belirterek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.
Sultanahmet Meydanı’nda toplanan STK’lar açuklama yaparak birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Orta Doğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği(OTSAD) ve Tarihi Yarımada Girişimci İşadamları Derneği’nin(TAYGİAD) öncülüğünde gerçekleşen açıklamaya vatandaşlar da katılım gösterdi.
OTSAD ve TAYGİAD’ın yaptığı açıklamada gerçekleştirilen darbe girişimine karşı sert açıklamalar yapıldı.
“Bu ihaneti yapanları şiddetle kınıyoruz”
Sivil Toplum Kuruluşları adına yapılan ortak açıklamada, “Milletin iradesi ve devlet kurumlarının takdire şayan dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış gayri meşru ve hainlik boyutundaki kalkışma amacına ulaşamayarak bertaraf edilmiştir. Milletimiz demokrasimize sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Milli irade bugünümüz ve geleceğimiz için hayati öneme sahip bu çok zorlu süreçten her zaman olduğu gibi haklı ve galip çıkmıştır. İstanbul sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve dernekler olarak demokrasimizin seçilmiş hükümetimizin milli iradenin kazanacağına yürekten inandık ve inanmaya da devam ediyoruz. Bu ihaneti yapanları şiddetle kınıyoruz” ifadeleri yer aldı.
“Bu bir demokrasi mücadelesidir”
OTSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, “Egemenlik kayıtsız şartsız Türk milletinindir. Milletin seçtiği hükümeti illegal yapıların darbeyle indirmesine kesinlikle biz karşıyız. Dünya coğrafyasında Türk milletinin göstermiş olduğu kahramanlıklar ve dedelerimizin yaptıkları bunun aynısıdır. Hem istiklal mücadelesinde hem de Kurtuluş Savaşı’nda gördük ki topu tüfeği olmayan dedelerimiz, şu anda silahla mücadelemiz ve Türk milletinin bekası için çocuklarıyla yollara çıkan bu uğurda mücadele verdiler. Bu bir demokrasi mücadelesiydi. Türk milletinden gurur duyuyorum, aziz şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak” dedi.
“Türkiye’nin ikinci Kurtuluş savaşı”
TAYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yetişgin ise, “Halkımız çok büyük bir demokrasi mücadelesi verdi. Bu, Türkiye’nin ikinci Kurtuluş Savaşı’dır. Gerçekten halk, yüreklilikle tank ve silahlara karşı kendini siper etmiştir. Türk halkını gerçekten tebrik ediyorum. Bizim bölünmez bir bütün olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik. Bundan sonra düşmanlarımızın kesinlikle takkelerini önlerine koyup düşünmeleri gerekiyor. Çünkü çok güçlü bir ülkeyiz, çok güçlü bir birliğiz. Ya bizimle dost olursunuz ya da perişan olursunuz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.