Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Albayrak: "15 Temmuz bir darbe değil, işgal girişimidir"

Bursa’da Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen gençlik söyleşisine katılan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 15 Temmuz’un bir darbe değil, işgal girişimi olduğunu söyledi.Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen gençlik söyleşisine katılan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 15 Temmuz’un bir darbe değil, işgal girişimi olduğunu söyledi.
Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen gençlik söyleşisinin konusu 1950-1960 yılı 9. Türkiye Cumhurbaşkanı Adnan Menderes oldu. Konuk olarak katılan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, medyanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için geçtiğimiz dönemde yaptığı yakıştırmaların, 1960 yılanda da merhum Adnan Menderes için yapıldığını söyledi. Albayrak, "Diktatör, yasakçı, şu anda yandaş denen medya o zamanlarda kuyruk medyası olarak geçiyordu. Yıkıcı olmayan medyaya o zamanlarda kuyruk medyası deniyordu. Şimdi bizim yandaş medya olduğumuz gibi. Menderes’in 10 yıllık başbakanlığında sonra Türkiye’nin bir aydınlığı kavuşma süreci geride kalmıştı. Sonra ise tekrar eski kodlara dönme süreci başladı. 5 tane darbe ve kalkışması gördüm. Ama bu 15 Temmuz bir darbe değil, işgaldir. Dışarıdan Türkiye’yi işgal edemeyen güçlerin koçbaşlılığını yapan bir ihanet şebekesinin kalkışmasıdır. 1960 darbesi, o günden bugüne kadar yaşadıklarımızın tamamını anaçlık yapan bir ana darbedir" dedi.
Adnan Menderes döneminden sonra atılan temellerin anayasa ve devletin yönetim biçimi bugünkü yaşadığımız sıkıntıların tamamının müsebbibi olduğunu belirten Albayrak, "Yani öyle bir sistem kurulmuş ki demokrasi demek hikâye olur. Devletin yönetim kodlarının oluşturulması esnasında o hâkim güç ‘bu milletin ne yapacağı belli olmuyor’ diyerek tedbir almış. Bu millet bu rejimin uygun olmadığı kişiyi seçerse devreye sigorta sistemleri olsun ve tehlikeyi bertaraf etsin istenmiş. Bu bütün taylar var ya, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay olmadı Anayasa Mahkemesi ve parlamento denen şeyin bizatihi kendisi bu devletin sigorta sistemi olmuş. Şimdi de kalkmışlar Türkiye’de parlamento sistemi var diyorlar. Anayasa Mahkemesinin bir tek kriteri bu ülkeyi muhafazakâr Müslümanların yönetiminden korumak. O da olmadı son sigorta ise cumhurbaşkanlığıydı. Şu anda birçok sıkıntıdan bizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurtardı. Ama unutulmamalıdır ki Necdet Sezer de burada cumhurbaşkanlığı yaptı. Anamızı ağlattı. Ne kendisi yerinden kıpırdadı, ne de bizi kıpırdattı. Ama ışıklarda duruyormuş. Bize ne durmasın. Daha sonra istenilmeyen türden kişi gelince, ana kofra devreye girdi. Yani bizi dışarıdaki güçlerden koruması için beslediğimiz asker sözüm ona kendisine verilen yetkiyi bahane ederek milleti bur rejimden kurtarıyor" dedi.
Şu anda birçok yeni düzenlemelerin yapıldığını belirten Albayrak, “Anayasa değişikliği ile tescillenenlerin dışında diğer yapılan ve bugün unuttuğumuz birçok sıkıntının tekrar geri gelmeyeceğine dair hiç birimizin teminatı yok. Ne zamana kadar, anayasaya değişikliğine kadardır”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.