Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sri Lankalı yetim çocuklardan Filistin için dua

Sri Lanka’da yetim çocuklar ellerini Filistin için semaya açtı. İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama tepki gösteren çocuklar, Filistin halkına dua etti.İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama bir tepki de Sri Lanka’da yaşayan yetim...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sri Lankalı yetim çocuklardan Filistin için dua

Sri Lanka’da yetim çocuklar ellerini Filistin için semaya açtı. İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama tepki gösteren çocuklar, Filistin halkına dua etti.

İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama bir tepki de Sri Lanka’da yaşayan yetim çocuklardan geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ülkenin Kalawewa bölgesindeki bir yetimhanede kıyafet dağıtma programı düzenledi. Program, yetim çocukların ayet, ilahi ve kasideler okumasıyla başladı. Çocuklara ve ailelerine hitaben konuşan İHH Konya Görevlisi Muzaffer Büyükyüzbaşıgil, Türkiye’den selam getirdiklerini belirterek, “Bizler Türk insanı olarak gücümüz yettiğince sizlerin yanında olacağız, sizlere her türlü desteği vereceğiz. Sizlerin de dualarını bekliyoruz. Biliyorsunuz Peygamberimiz de yetimdi, bu nedenle sizlerin şu anda bulunduğu makam çok önemli. Ramazanınızı da tebrik ediyorum” dedi.

“Dualarımız Filistin halkı ile beraber”

Konuşmadan sonra Türkiyeli hayırseverlerin gönderdiği kıyafetlerini alan çocuklar, bir araya gelerek hocaları eşliğinde Filistin ve Filistin halkı için dua etti. Sihla Jabardeen, Filistin’de yaşananlara çok üzüldüklerini belirterek, “Dualarımız her zaman Filistin halkı ile beraber. Allah zalimlerin karşısında onlara güç versin” diye konuştu.

Fatma Sasna Museen ise, Filistin’de yaşananların Ramazan ayı olması sebebiyle de daha üzücü olduğunu anlatarak, “Her zaman Filistin ve Filistinliler için dua ediyoruz. Allah onların yanında olsun. Tüm dünya Filistin’e destek vermeli” ifadelerini kullandı.

Çocuklar daha sonra ise hep bir ağızdan Türkiye’nin Ramazan ayını kutladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.