Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Srebrenitsa şehitleri anıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Boşnak vatandaşların yaşadığı Küçükköy’de, 21 yıl önce Yugoslavya’nın Srebrenitsa şehrinde katletilenler için mevlit okutulup pilav dağıtıldı.Srebrenitsa katliamıyla ilgili Küçükköy’de yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Srebrenitsa şehitleri anıldı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Boşnak vatandaşların yaşadığı Küçükköy’de, 21 yıl önce Yugoslavya’nın Srebrenitsa şehrinde katletilenler için mevlit okutulup pilav dağıtıldı.
Srebrenitsa katliamıyla ilgili Küçükköy’de yapılan anma programı Küçükköy Merkez Camii imamı İlhan Köse ve camii cemaati tarafından tertiplendi. Cuma namazı öncesinde okunan mevlid-i şerifin ardından pilav-ayran dağıtıldı. Hayra Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu ve katıldı.
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Srebrenitsa katliamının yüzyılın en büyük vahşetlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Katliamda birçok kadın ve küçük yaşta çocuğun da öldürüldüğü belgelerle kanıtlanmıştır. Sırp ordusunun dışında katliama akrepler olarak tanınan Sırbistan özel güvenlik güçleri de katılmıştır. Balkanlar’da yaşayan Boşnak halkına sadece inançlarından dolayı böylesi bir katliamı yapılmasına batılı ülkelerin göz yumması daha da üzücüdür durumdur. Bu katliamı her sene olduğu gibi bu yıl da Ayvalık’ımızın en büyük mahallelerinden biri olan ve nüfus yoğunluğunun Boşnak kökenli vatandaşlarımızdan oluştuğu Küçükköy’de yapıyoruz. Katliama karşı sesimizi yükseltiyoruz” dedi.
Boşnak vatandaşlardan Murat Akın da yaptığı açıklamada, “Allah Srebranitsa katliamı gibi kötü olayları hiçbir ülkeye göstermesin. O büyük acıları hiçbir topluma yaşatmasın. Yaşatanları da Allah kahreylesin” ifadelerini kullandı.
Küçükköylü Boşnak vatandaşlardan Şerafettin Varol ise, “Benim için de, burada yalayan Boşnak kökenli hemşehrilerim için de Srebrenitsa katliamı çok büyük acıdır. Srebrenitsa içimizdeki çok büyük bir yaradır. Srebrenitsa katliamı insanoğlunun en büyük ayıbıdır. O katlimanı yapanlar İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya’ya girerken orada buluna insanlara söylediklerine ait tarihi gerçeği okusunlar. O zaman Türklerin kim olduğunu anlayacaklardır. Türkler tarihin hiçbir döneminde katliam yapmamışlardır. Türkler her zaman misafirperverdir. Esirlerine dahi yemek sunmuştur. Allah’ın yolunda giden insanlar zaten inan katline karşıdır. Ne olur herkes her toplum kardeşlik ve barış içinde yaşasınlar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.