Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Srebrenitsa Katliamı’nın yıldönümünde duygusal anlar

Srebrenitsa soykırımının 21’nci yıldönümünde düzenlenen törende Eyüplü öğrenciler, katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunarak, ellerini öptü. Duygusal anların yaşandığı törende yakınlarını kaybedenler ağladı.Avrupa’nın...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Srebrenitsa soykırımının 21’nci yıldönümünde düzenlenen törende Eyüplü öğrenciler, katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunarak, ellerini öptü. Duygusal anların yaşandığı törende yakınlarını kaybedenler ağladı.
Avrupa’nın ortasında yaşanan Srebrenitsa soykırımının 21’nci yıldönümünde hayatını kaybedenler anıldı. Anma törenine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Eyüplü öğrenciler de katıldı. Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini ileten Eyüplü öğrenciler, onlara destek olmaya çalıştı. Eyüplü öğrenciler, yakınlarını soykırımda kaybedenlerin ellerini öperek acılarını paylaştı. Duygusal anların yaşandığı anmada gözyaşları sel oldu.
Eyüplü öğrenciler taziyelerini sundu
Ailelerin acısını paylaşan Eyüplü Damlanur Atmaca isimli öğrenci, “Çok üzücü bir duygu. Yaşanmaması gereken bir katliamı yaşattılar, böyle bir acıyı insanlara yaşatmaları çok kötü. İnşallah bir daha hiç kimsenin başına gelmez böyle bir şey. Allah yardımcıları olsun” dedi.
Eyüplü bir başka öğrenci ise, “Bu çok üzücü bir şey. Biz onların acılarını anlayamıyoruz ama elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Yakınlarını kaybeden kadının gözyaşları sel oldu
21 yıl önce yaşanan soykırımda yakınlarını kaybeden bir kadın ise anma töreninde ağladı. Eyüp’ten gelen öğrencilerin teselli ettiği kadın, dünya Müslümanlarına birlik çağrısı yaparak, “İnşallah Allah kimseye böyle bir acı yaşatmaz. Dünyadaki bütün insanlar inşallah bir olur, beraber olur” dedi.
Anma törenine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker ve çok sayıda kişi katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.