Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SP’li Gençlere Laiklik Tepkisi

Saadet Partisi (SP) Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ”Gençlik ve Fetih Haftası” dolayısıyla yapılan açıklama sonrası bir vatandaş, laiklik tepkisi gösterdi.19-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ”Gençlik ve Fetih...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saadet Partisi (SP) Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ”Gençlik ve Fetih Haftası” dolayısıyla yapılan açıklama sonrası bir vatandaş, laiklik tepkisi gösterdi.
19-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ”Gençlik ve Fetih Haftası“ dolaysıyla Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisleri Aile Çay Bahçesi önünde toplanan bir grup SP’li genç, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan SP Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Taşçı, “Böylesine önemli bir hazineye fazlasıyla sahip ülkemizde ne yazık ki; gençlerimizin ciddi anlamda sorunları ve bu sorunlara dair çözümsüzlükleri bulunmaktadır. Bir devlet politikasından ötede bir sisteme kurban edilen gençlerimiz ister laik olsun, ister dindar, isterse milliyetçi olsun fark etmez bütün yönetimlerde bir değer olarak değil bir yük olarak görülmüş. Çözülmesi gereken bir problem olarak algılanmıştır ve halen algılanmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından Onur Uçkun isimli kişi, SP Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Taşçı’ya, “Konuşmanızda bir yanlış var” diyerek tepki gösterdi. Uçkun, “Gençler, ister laik, ister dindar, ister inançsız olsun demişsiniz ya konuşmanızda laiklik demek dindar olmamak anlamına gelmiyor. Siz laikliği o şekilde aksettirdiniz, dindar değilmiş gibi. Konuşmanızı ben o şekilde algıladım hatta duydum ve konuşmanızın bitmesini bekledim” dedi.
Ardından SP Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Taşçı ise, haber metinlerinde yanlış anlaşılmalara açık olabilir diyerek, “Laiklik dinsizlik anlamında değildir” diye konuştu.
Ardından açıklama yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.