Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyoloji Öğrencileri Vatandaşların Dertlerini Dinledi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, kentte düzenledikleri etkinlik kapsamında vatandaşların sorunlarını ücretsiz dinleyerek çözüm bulmaya çalıştı.Öğrenciler, Kemal Güneş Caddesi üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyoloji Öğrencileri Vatandaşların Dertlerini Dinledi
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, kentte düzenledikleri etkinlik kapsamında vatandaşların sorunlarını ücretsiz dinleyerek çözüm bulmaya çalıştı.
Öğrenciler, Kemal Güneş Caddesi üzerinde ‘Anlat Dinleyelim’, ‘Konuşmak İster misin?’, ‘Sosyologlarla Muhabbete Var mısın?’, ‘Anlatsan Geçecek Bedava’ yazılı pankartlar açarak, vatandaşların dertlerini dinledi. Öğrencileri gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, gencin yaşlısına birçok kişi dertlerini öğrencilere anlatmaktan çekinmedi. KBÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğrencisi Yusuf Özgen, daha önce bu tür etkinliğin Uşak ve Balıkesir’de yapıldığını belirterek, bunun birçok yerde ücretli olarak yapıldığını ancak kendilerinin ücretsiz gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Özgen, "Katılım güzel oldu. Baktığımız zaman insanların çok derdi var. Anlatacağımız konular ve anlatamayacağımız konular var. Bunu farkındalık oluşturmak amacıyla, buraya gelip insanların derdini dinlemeye çalıştık. İnsanlardan da gayet olumlu tepkiler aldık. Genci, yaşlısı her yaştan insanı burada ağırladık. Daha çok maddi dertleri ve arkadaşlarıyla yaşadıkları sorunları anlattılar” dedi.
Saliha Türk ise amaçlarının toplum dertlerine ve sıkıntılarına yardımcı olmak olduğunu vurgulayarak, “Artık birbirimizi tanımaz hale geldik. Yanından geçerken bile birbirimize tahammülümüz yok. Bunu aşmak, dertlerini dinleyip bir nebze de olsa onları rahatlatabilmeyi amaçladık. Katılım çok güzel, halk hiç yadırgamadı. Kendileri gelip maddi, ailevi sıkıntılarını anlattılar. En çok rastladığımız sıkıntılardan birisi ailevi sorunlar. Ailevi sorunların yoğun olduğu bir gün geçirdik” diye kaydetti.
Öğrenciler gün boyu yanlarına gelen vatandaşların derdini dinledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.