Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyolog İsmail Öz: “Büyüyen Bir Türkiye Var, Bunu Engellemek İçin Terörle Vurmaya Çalışıyorlar”

Dün Sabah Saatlerinde İstanbul Veznecilerde Çevik Kuvvet Aracına Yönelik Gerçekleştirilen Saldırıyla İlgili Açıklamalarda Bulunan Sosyolog İsmail Öz Terör Örgütlerini Kimlerin Kışkırttığını Anlamamak İçin Tarih Bilgisinden Yoksun Olmak Gerekiyor" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyolog İsmail Öz: “Büyüyen Bir Türkiye Var, Bunu Engellemek İçin Terörle Vurmaya Çalışıyorlar”
Sosyolog İsmail Öz, “Terör örgütlerini kimlerin kışkırttığını anlamamak için tarih bilgisinden yoksun olmak gerekiyor. Bugün karşılarında dünya beşten büyüktür diyen, 1. Dünya Savaşı’nda kendisine biçilen role itiraz eden, büyüyen bir Türkiye var. Bunu engellemek için bizi terörle vurmaya çalışıyorlar” dedi.
Vezneciler’de çevik kuvvet aracının hedef alındığı terör saldırısında 6 polis şehit düşmüş, 5 sivil hayatını kaybetmiş, 36 kişi de yaralanmıştı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sosyolog İsmail Öz, patlama henüz bir örgüt tarafından üstlenilmemişken gelinen aşamada örgüt ismi vererek amaçlarına hizmet etmeye gerek olmadığını, asıl yapılması gerekenin resmin büyük parçasını görmek olduğunu söyledi. Türkiye üzerinde oynanan zayıflatma hareketlerinde terör örgütlerinin maşa olarak kullanıldığına ve benzer sahnelere tarihin tozlu sayfalarında da şahit olunduğuna dikkati çeken Öz, “Karşılarında ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen bir Türkiye var. 1. Dünya Savaşı’nda biçilen rolüne itiraz eden bir Türkiye var. Bugün dünyada kendisine alan açmaya çalışan bir devletin faaliyetleri, dünyadaki ekonomik yönlendirmeleri ve büyük ölçekli yatırımları yapan hiçbir gücün çıkarına hizmet etmiyor. Doğal olarak bu güçler kendilerine yeni rakipler çıkacağını öngörerek daha büyümeden sindirme girişiminde bulunuyorlar. Bu amaçla bugün Türkiye’yi sıkıştırmak istedikleri bir köşe var. Zaten bu tip örgütler kendi bulundukları yapı içerisinde dünyanın en büyük ordularından bir tanesine sahip olan Türkiye Cumhuriyeti’ne tek başlarına zarar veremeyeceklerini kendileri de gayet iyi biliyorlar. Buna rağmen terör faaliyetlerine devam etmelerinin tek bir açıklaması kalıyor o da; başka yapılar adına vekâlet mücadelesi yürütüyor olmaları. Benzer sahneleri bizler Osmanlı’nın zayıflama döneminde çok açık şekilde gördük. O dönemde de Ermeni çetelerinin faaliyetlerini finanse ederek ve destekleyerek ülkenin zayıflatılması yoluna gidildi. Bu unsurları destekleyenler gerçek amaçlarını ortaya koyarak geldiler. 100-150 yıllık tarihte bu coğrafyada yaşananları görebiliriz. Bunları görmemek için, bu sosyolojiyi, bu siyaseti, bu tabloyu okuyamamak için herhalde tarihi bilmemek ve yaşananlardan ibret almamış olmak gerekir” dedi.
“ALMANYA’NIN VE DİĞER AVRUPA ÜLKELERİNİN PKK ÜZERİNDEKİ TESİRİNİ BİLİYORUZ”
Almanya Parlamentosu’nda onaylanan soykırım tasarısının da patlamayla ilişkili olabileceğini söyleyen Öz açıklamalarına şöyle devam etti:
“Almanya’nın ve diğer Avrupa ülkelerinin terör örgütü PKK’yı nasıl kullandıklarını, nasıl kışkırtıcı faaliyetlerle Türkiye’nin üzerine saldıklarını biliyoruz. PKK’nın hangi yapılar ve Avrupa devletleri tarafından desteklendiği biliyoruz. Hareket alanlarını genişletmek için ne kadar yardım yapıldığı ortadır. Almanya bugün ortaya koyduğu tavırla bu tip durumları da bir şekilde değerlendirme noktasına taşımıştır. Bunun müsebbibi zaten Almanya’nın kendisidir bu sebeple patlamayı Almanya’nın teşvik etmiş olabilme ihtimali söz konusudur.”
“Daha önce yapılan analizlere ve terör örgütünün hareket planlarına bakıldığında açık bir şekilde bugün Güneydoğu çevresinde verdikleri kayıpları ve neredeyse dağılma sürecine girmiş olmalarını saklamak ve yeniden yükselişe geçtikleri gibi bir algı operasyonu oluşturmak amacıyla bu eylemin gerçekleştirilmiş olduğu görülüyor” diyen Öz, “İstedikleri kadar hala ayakta oldukları mesajı vermeye çalışsalar da hareket alanlarının ne kadar daraldığı ve yok olma sürecine girdikleri bilinen bir gerçektir” diye konuştu.
“Bir ibadet ve huzur ayı olan Ramazan ayında bile böylesi kanlı eylemleri gerçekleştirebilecek kadar gözleri kararmış ve canileşmişler ise bu insanların amaçları gayet açıktır” diye konuşan Öz, ancak ahlaki normu, kutsalı, sınırı olmayan odakların bu tip eylemleri gerçekleştirebileceğine vurgu yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.