Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Sosyal Yaşam Alanı" Ünye’ye Renk Katacak

Ünye Belediyesi tarafından eski Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alana yapılacak olan "Sosyal Yaşam Alanı" projesi vatandaşlar tarafından tam not aldı.Ordu’nun Ünye ilçesinde, Ünye Belediyesi, değişim ve gelişimde...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Sosyal Yaşam Alanı" Ünye’ye Renk Katacak
Ünye Belediyesi tarafından eski Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alana yapılacak olan "Sosyal Yaşam Alanı" projesi vatandaşlar tarafından tam not aldı.
Ordu’nun Ünye ilçesinde, Ünye Belediyesi, değişim ve gelişimde sürekliliği yakalayarak, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri Ünye’ye kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda eski Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alanda hayata geçirilecek olan "Sosyal Yaşam Alanı" projesinin ihalesi gerçekleştirilerek imzalar atıldı. Şehir içerisinde kalacak olan yaşam alanı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Toplamda 15 bin 589 metrekare kapalı alandan oluşacak olan ve yaklaşık maliyeti 19 milyon 833 bin TL olarak hesaplanan "Sosyal Yaşam Alanı" projesinde Ünye Belediyesi yüzde 40.07 pay alacak. Ünye Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli ihalesi olma özelliğini taşıyan projenin 23 ayda bitirilerek hizmete sunulması planlanıyor.
"BELEDİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK RAKAMSAL DEĞERLİ İHALESİNİ YAPTIK"
Yapılacak olan "Sosyal Yaşam Alanı" projesi hakkında bilgiler veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, projenin belediye tarihinin en değerli ihalesi olduğunu söyledi. Projenin 2018 yılında tamamlanacağını ifade eden Çamyar, "Ünye Belediyesi tarihi itibari ile en büyük rakamsal değerli ihalesini gerçekleştirdi. Toplamda 19 milyonluk bir ihale yapıldı. Bu alan önceden kullanılamaz bir alandı. Belediye Sineması ve Kültür sarayı içerisinde toplam 35 dükkan vardı o alanı yıkarak hem şehrin nefes almasını hem de sosyal yaşam alanı haline getirmiş olacağız. Toplamda yerin altına 3 kat inilecek. Projesi ve fizibiletesi yapıldı. Toplamda 23 aylık bir teslim süresi var ve bunun 5 ayı zemin ile 18 ayı ise inşaatın tamamıyla ilgili olacak. İnşallah 2018 yılı içerisinde Ünyeli hemşehrilerimizin hizmetine açmış olacağız" dedi.
"ÜNYE’YE YENİ MODERN BİR BİNA İNŞA ETMİŞ OLACAĞIZ"
"Sosyal Yaşam Alanı" projesinin tamamlanması ile bina içerisinde bulunacak olan alanlar hakkında bilgiler veren Çamyar, "Binamız tamamlandığında sinema salonları olacak. Binanın üst katında vatandaşların deniz manzarasından istifade edeceği yeme içme alanları olacak. En alttaki 2 kat otopark ve geri kalan alanlar alışveriş yapılan yerler olacak. Biz bu proje ile hem oradaki çirkin görüntüyü kaldırmış olacağız hem de Ünye’ye yeni modern bir bina inşa etmiş olacağız" diye konuştu.
VATANDAŞLARDAN TAM NOT
Ünyeli vatandaşlarda "Sosyal Yaşam Alanı" projesi hakkında düşüncelerini paylaştı. Projenin yapılacağı alanın daha önceleri kullanılamayan ve atıl durumda bir alan olduğunu dile getiren vatandaşlar projenin tamamlanması ile Ünye’nin renkleneceğini belirttiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.