Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medyadaki içeriklerin şikayet mercileri

Türkiye’de milyonlarca kişi, Twitter, Facebook, Youtube ve Google gibi sosyal paylaşım sitelerini yakından takip ediyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu sitelerdeki içerik şikayetlerinin iletilebileceği mercileri kamuoyuna duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyal medyadaki içeriklerin şikayet mercileri

Türkiye’de milyonlarca kişi, Twitter, Facebook, Youtube ve Google gibi sosyal paylaşım sitelerini yakından takip ediyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu sitelerdeki içerik şikayetlerinin iletilebileceği mercileri kamuoyuna duyurdu.

Hakkında sosyal paylaşım sitelerinde asılsız haber ya da herhangi bir içerik yayınlanan kişi, öncelikle ilgili sitenin yönetimine e-maille ulaşabiliyor. BTK, Twitter’da karşılaşılan bir problemi Twitter yönetimine bildirmek ve gerektiği takdirde içerik çıkartma talebi iletmek için Twitter Yardım Merkezi’nin kullanılabileceğini duyurdu. Açıklamada, "Bunun için öncelikli olarak https://support.twitter.com/ linkine tıklamanız gerekmektedir. Sahte bir hesabı bildirmek için; https://support.twitter.com/forms/impersonation. Özel bilgilerin ifşası ile ilgili bildirimde bulunmak için; https://support.twitter.com/forms/private_information. Twitter Resmi İletişim Bilgileri: twi18nlp@twitter.com, domains@twitter.com. Türkiye’de temsil eden serbest avukatlık bürosu: ELİG Lokmanhekim Gürkaynak Ortak Avukat Bürosu, http://www.elig.com/" denildi.

BTK, Youtube ve Googel ile ilgili telif hakkı ve diğer işlemler için gerekli adres ve iletişim bilgilerini de kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada, "https://support.google.com/youtube/. Resmi İletişim Bilgileri support@youtube.com. Türkiye’de temsil eden serbest avukatlık bürosu ELİG Lokmanhekim Gürkaynak Ortak Avukat Bürosu. Google ile ilgili işlemler için linkler aracılığıyla talebinizi iletebilirsiniz. Google’da Güvenli Arama’yı etkinleştirmek için https://support.google.com/websearch/answer/510/?hl=tr. Google’da uygunsuz içeriği bildirmek için https://support.google.com/blogger/answer/76315?hl=tr. İçeriği Google’dan kaldırmak için; https://support.google.com/legal/troubleshooter/1114905. Türkiye’de temsil eden serbest avukatlık bürosu ELİG Lokmanhekim Gürkaynak Ortak Avukat Bürosu, http://www.elig.com/." ifadeleri kullanıldı.

BTK, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta karşılaşılan bir problemi bildirmek ve gerektiği takdirde içerik çıkartma taleplerinin de nereye yapılacağını açıkladı. Açıklamada, "Öncelikle Facebook Yardım Merkezi’ni kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikli olarak linke tıklamanız gerekmektedir: https://www.facebook.com/help. Ebeveynler, öğretmenler ve çocuklara özel güvenli kullanım ipuçlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantı adresini tıklayabilirsiniz; https://www.facebook.com/safety. Siber zorbalığa maruz kaldığını düşünenlerin yapabilecekleri hakkında gençler ve ebeveynlere yönelik bilgilere ulaşmak için aşağıdaki bağlantı adresini tıklayabilirsiniz; https://www.facebook.com/help/420576171311103/.

Başkasının eline geçen (hacklenen) kişisel hesaplar hakkında bildirimde bulunmak için; https://www.facebook.com/hacked. Sahte veya taklit kişisel hesaplar hakkında bildirimde bulunmak için; https://www.facebook.com/help/167722253287296. Facebook’ta hesabı olmayan kişilerin sahte veya taklit hesaplar hakkında bildirimde bulunmaları için; https://www.facebook.com/help/contact/169486816475808. Diğer Sayfa yöneticilerinden birinin hesabı başkasının eline geçtiği için Sayfa yöneticiliğini kaybetmiş kişiler icin; https://www.facebook.com/help/contact/434468003315353. Kötü amaçlı oluşturulmuş olduğunu düşündüğünüz içerikler hakkında bildirimde bulunmak için; https://www.facebook.com/help/212722115425932. 13 yaşından küçük birine ait bir hesap hakkında bildirimde bulunmak için; https://www.facebook.com/help/157793540954833. Hesabınızın kapatılması halinde bu durumu bildirmek için; https://www.facebook.com/help/contact/logout?id=260749603972907. Vefat eden kişiye ait olan bir hesabın anıtlaştırılmasını talep etmek için; https://www.facebook.com/help/contact/651319028315841. Kişisel hesabınızın sayfaya dönüştürülmesi konusunda talepte bulunmak için; https://www.facebook.com/help/116067818477568. Resmi İletişim Bilgileri domain@fb.com. BTS Partner Avukatlık Ortaklığı Bürosu, http://www.bts-legal.com" ifadeleri kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.