Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medya fenomenleri Batı Karadeniz’i dünyaya tanıtacak

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Türk Hava Yolları tarafından TR81 (Zonguldak-Karabük-Bartın) bölgesini tanıtmak amacıyla Körfez ülkelerinden 16 sosyal medya fenomeni ağırlandı. 6 gün süren programda Karabük, Safranbolu, Eflani,...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Türk Hava Yolları tarafından TR81 (Zonguldak-Karabük-Bartın) bölgesini tanıtmak amacıyla Körfez ülkelerinden 16 sosyal medya fenomeni ağırlandı. 6 gün süren programda Karabük, Safranbolu, Eflani, Yenice, Bartın, Ulus ve Amasra’nın turistik yerleri gezilerek bilgiler verildi.
Safranbolu, Eflani, Yenice ve Ulus’ta protokolle bir araya gelinerek bölge hakkında bilgiler verildi.
Bartın gezisi sırasında Bartın’ın Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun’u ziyaret eden heyet görüş alışverişinde bulundu.
Ziyarette BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez Ülkeleri Sorumlusu Mustafa Göksu, THY Riyad Müdürü Erol Şenol ve sosyal medya fenomenleri hazır bulundu.
Ziyaret hakkında bilgiler veren Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez Ülkeleri Sorumlusu Mustafa Göksu, sosyal medyanın önemine vurgu yaptı.
Sosyal medyayı Arapların Türkler’den daha iyi kullandığını ifade eden Göksu şunları söyledi: “Sosyal medyayı gerçekten Araplar bizden daha çok kullanıyorlar. Bunun da eğer fiziki bir sebebini arıyorsanız sıcak olmasıdır. Sıcak olduğundan dolayı insanlar içerilerde daima telefonlarının başlarında geçiriyorlar. İstatistikler bunları gösteriyor. Özellikle geçirdiğimiz başarısız darbe girişiminden sonra buna daha fazla ihtiyaç duyduk. Olağanüstü hal olduğunda biz o anda bu arkadaşlardan bazılarıyla Ordu’daydık. Siz bu kardeşlerimize yatırım yapmakla, bu kardeşlerimizi ağırlamakla o darbe gecesinde daha önceki yaptığımız çalışmaların kötü günlerimize ne kadar büyük bir yatırım olduğunu gördük. Sizin gerçekten sizin ilginize minnettarız. Kalkınma Ajansının yakınlığına ülkemizin yakınlığına gerçekten bu güzel hizmet için teşekkür ediyoruz. Şu anda aslında ölü mevsim fakat şu anda başarısız darbe girişiminden sonra insanların Türkiye’ye gelişleri iptal olmasın diye böyle bastırdık ve faydalı oldu. Şu anda Suudi Arabistan’dan ve Arap ülkelerinden gelen uçaklar boş gelmiyor. Sosyal gezilerin hızlı dönüşümlerinden bir tanesi oldu.”
Arap sosyal medya fenomenlerinin, BAKKA ve THY’nin organizesi ile bölgeyi ziyaret etmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Ulus Belediye Başkanı Uzun ise, “Bölgemize geçen de yine benzer bir organizasyon çerçevesinde 10 kişilik bir grup gelmişti. Onların da Ulus ilçesinden mutlu bir şekilde ayrıldıklarını gördüm. Şunu bilmenizi isterim ki güzel bir şehre geldiniz. Ormanı, yeşili bol bir şehrimiz var. Burada inanıyorum güzellikleri göreceksiniz ama her şeyden önce insanının güzelliğini göreceksiniz. Biz bütün insanları seviyoruz. Yeter ki bize bir adım atsınlar. Malumunuz bir darbe girişimi yaşadık ama bizi etkilemesine izin vermedik. Haince yapılan bir plandı. Önce Rabbim müsaade etmedi. Sonra milletin feraseti buna müsaade etmedi. Çok şehitler verdik. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. 2 bine yakın yaralılarımız var. Onlara da şifa versin. Demek istediğim şu ki, sizin ziyaretiniz ve tanıtımlarınız ülkemizin yaşamış olduğu bu kötü olaydan sonra bile ne kadar çabuk toparlanıp normale döndüğümüzü göstermiştir. Bu da bizim için önem arz ediyor. Sizleri konuk etmekten dolayı çok mutluyum. Özellikle BAKKA’ya, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’ndan aramıza katılan Mustafa Göksu ve Türk Hava Yolları ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından belediye binasında hatıra fotoğrafı çektirildi. Ardından Ulus Belediyesi tarafından Ulukaya Şelalesi’ne yakın Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü’ne ait bir tesiste çeşitli ikramlarda bulunuldu.
İnkumu’nda gün batımını izleyen heyet sonrasında Amasra’ya geçti.
Gezinin son gününde Bartın merkezinde geziler düzenlendi ve akşam 6 gün yapılan teknik ziyaretlerin genel bir değerlendirmesi yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.