Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal Medya Dolandırıcılığına Dikkat

Tüketiciler Birliği Eskişehir Şubesi Başkan Yardımcısı İbrahim Sarıkaya, sosyal medya dolandırıcılığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.Sarıkaya, son günlerde paylaşım sitelerinin bubi tuzakları ile dolduğunu belirterek, tüketiciler...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tüketiciler Birliği Eskişehir Şubesi Başkan Yardımcısı İbrahim Sarıkaya, sosyal medya dolandırıcılığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Sarıkaya, son günlerde paylaşım sitelerinin bubi tuzakları ile dolduğunu belirterek, tüketiciler birliği olarak sosyal medya kullanıcılarını bilgilendirmek amacıyla açıklama yaptıklarını belirtti. İnternetin son yıllarda kontrolsüz şekilde yayıldığını dile getiren Sarıkaya, “Neredeyse sadece sosyal medya dolandırıcılar için rant ve gelir kapısı olmaya başlamıştır. Özellikle Facebook’ta kullanıcılarına ısrarla sayfamız şikayet altında gibi isteklere karşı son derece dikkatli olmalısınız. Sahte kadın profilleri profili kopyalayarak, çeşitli yöntemlerle hesabını ele geçirme taktiği olabilir” dedi.
REKLAMLARI KAPATIN
Sarıkaya, ‘hediye çeki kazandınız’, ‘iddiadan para kazan’ gibi birçok örneklerde girişim olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:
“Reklamların dışında kalmak için hesap ayarlarınızda (gizlilik ayarları değil) Facebook reklamları sekmesine tıklamanız ve karşınıza gelen ‘platform sayfalarındaki reklamların bilgilerimi şu kişilere göstermesine izin ver’ seçeneğini ‘hiç kimse’ olarak değiştirmeniz gerekiyor. Ana başlıkları ile uyarı görevinde bulunduğumuz böyle durumlarla karşılaştığınızda mutlaka bilişim suçları amirliği veya emniyet yetkililerinden yardım isteyiniz, şikayet ediniz, engelleyiniz, dostlarınızı sayfanızdaki arkadaşlarınızı sık sık uyarınız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.