Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son dakika! Son ankette çarpıcı sonuç! Yüzde 46 oranı...

Türkiye 16 Nisan'daki referanduma kilitlendi. Son anket çalışmasına göre sandığın kaderini katılım belirleyecek. Peki son ankete göre Türkiye ne diyor? İşte sonuçlar...

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2017 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2017 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son dakika! Son ankette çarpıcı sonuç! Yüzde 46 oranı...

16 Nisan anayasa referandumu yaklaştıkça seçmenler anket sonuçlarını merak ediyor. En son referandum anket sonucu Metropoll Araştırma'dan geldi. Metropoll Araştırma'nın yayınladığı en son referandum anketi sonuçlarına göre, referandum sonuçlarını seçmenin sandığa gitme oranı belirleyecek.
 
Metropoll araştırma şirketinin Şubat ayı içinde yaptığı ve DW Türkçe ile paylaştığı son anket sonuçlarına göre, Türkiye genelinde katılım yüzde 83 civarında görünüyor. Eğer bu seviyede kalırsa ‘evet' ve ‘hayır' oylarının şansı eşit. Türkiye genelinde sandığa gitmeme oranı yüzde 18 iken 18-24 yaş arasında bu oran yüzde 46'ya çıkıyor.

GENÇLER EVET ÇIKACAĞINDAN EMİN 
 
Metropoll Araştırma Şirketi sahibi Özer Sencar'a göre gençler sandığa gitmeme eğiliminde. Bu eğilimin nedeni ise gençlerin sandıktan çıkacak sonuçtan emin olmaları. Anketlerde genç seçmenlere sorulan "Referandumun sonucu ne olur?" sorusuna katılımcıların yüzde 56'sı "Evet çıkar", yüzde 31'i ise "Hayır çıkar" yanıtını verdi.
 
İŞSİZLİK SORUNU REFERANDUM SONUÇLARINI NASIL ETKİLER? 
 
Türkiye genç işsizliğinin yüzde 22.6'ya yükseldiği bir dönemde referanduma gidiyor. Sencar "İşsizlik oy verme davranışını ya olumsuz ya da sandığa gitmeme şeklinde etkiler" yorumunu yapıyor.
 
MetroPoll'ün anketine göre, 18-24 yaş arasındakilerin yüzde 19.5'i hala kararsız. Sencar bu kesim "muhtemelen aynı zamanda sandığa da gitmeyecek olanlar" diyor. Şimdi 16 Nisan'da onların ne karar vereceği merak ediliyor.
 


 
"GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ"
 
DW Türkçe anket sonuçları haberinin yanı sıra sokağın da nabzını tuttu. Gençlere referandum tavrını soran DW Türkçe'ye konuşan gençler şunları söyledi:
 
"Ali (21) lise mezunu. Ailesinin otoparkını işletiyor. Referandumda oy kullanıp kullanmayacağı sorulunca "Vatan söz konusu olunca tabii ki sandığa gideceğiz ve ‘evet' diyeceğiz" yanıtını veriyor. Kararını "Görünen köy kılavuz istemez, yapılan iş ortada, kişiler ortada, Türkiye için her şey daha iyi olacak" diye açıklıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.