Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Somuncu Baba’nın Tarihi Evi Yeniden Ziyarete Açıldı

Bursa’nın önemli manevi miraslarından biri olan Somuncu Baba Hazretleri’nin tarihi evi, yenilenen haliyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.Osmangazi Belediyesi, 2013 yılında başlattığı Somuncu Baba’nın tarihi evinde ilk etap restorasyon...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 22:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 22:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın önemli manevi miraslarından biri olan Somuncu Baba Hazretleri’nin tarihi evi, yenilenen haliyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
Osmangazi Belediyesi, 2013 yılında başlattığı Somuncu Baba’nın tarihi evinde ilk etap restorasyon çalışmalarını tamamladı. Bursa’nın inanç turizmi adına önemli merkezlerinden biri olan Somuncu Baba evi ve fırını, Ramazan ayının ilk gününde kapılarını ziyaretçilerine açtı. 600 yıl önceki haliyle Somuncu Baba evini bugüne taşımaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Tarihi miras denince akla Osmangazi Belediyesi geliyor. Bursa’daki tarihi birer birer ayağa kaldırıyoruz. Bu bölgede yaptığımız çalışmalarla tarihe ve kültüre ne kadar önem verdiğimizi bir kez daha göstermiş oluyoruz. Bu bölgeye ulaşmak çok önemli olduğu için ilk olarak ulaşımı ele aldık. Ciddi kamulaştırmalar yaparak buralarda meydan ve yol düzenlemeleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Somuncu Baba Hazretleri’nin çilehane ve fırınının bulunduğu evin Bursa’da en çok ziyaret edilen yerlerin başında geldiğini ifade eden Dündar, “İlk etapta Somuncu Baba’nın çilehanesi ve fırınlarının bulunduğu alanlardaki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki süreçte diğer alanları da ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Ramazan boyunca burada çorba dağıtacağız. Bununla birlikte o döneme uygun olması için mevcut fırınımızda yapılan ekmekleri ihtiyaç sahiplerine dağıtarak Somuncu Baba’nın manevi mirasını da yaşatmış olacağız” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Bu mekanlar Bursa’nın en çok ziyaret edilen mekanlarıdır. En kısa zamanda yollar da tamamlandığında bölgemiz daha da güzelleşecek. Bölge insanı da istediği yatırımları almış olacak. Somuncu Baba evi hayırlı olsun” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Somuncu Baba evi açılırken, dağıtılan çorba ikramı ile mahalle halkı ilk iftarını yaptı.
620 yıl yapılan fırınlardan birinde ateş yakıldığında havalandırma sistemiyle ikinci fırında da ekmek pişiyor. Yapılan restorasyon çalışmaları devam ederken, şuana kadar 1 milyon lira harcandığı açıklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.