Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma’ya Gitmek İstemeyen Madencilerden Eylem

Amasya’da çalıştıkları maden ocağındaki faaliyetlerin bitmesi üzerine şirketin Soma’ya gelmeleri istemesine tepki gösteren yaklaşık 300 madenci, Amasya-Samsun karayolunda eylem yaptı.Amasya’nın Suluova ilçesinde bir firmanın işlettiği...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amasya’da çalıştıkları maden ocağındaki faaliyetlerin bitmesi üzerine şirketin Soma’ya gelmeleri istemesine tepki gösteren yaklaşık 300 madenci, Amasya-Samsun karayolunda eylem yaptı.
Amasya’nın Suluova ilçesinde bir firmanın işlettiği maden ocağının faaliyetlerini durdurmasının ardından Soma’daki kömür işletmelerine gitmelerini istediği işçiler, Soma’ya gitmemek için Suluova ile Merzifon arasında yürüyüş yapıp Amasya- Samsun karayolunu bir süre trafiğe kapattılar. Pankart açıp ateş yakan işçiler, jandarma ile yaptıkları görüşmenin ardından eylemlerini noktaladılar.
2 aylığına gittiği Soma’daki kömür madeninde çalıştıktan sonra memleketi Amasya’nın Suluova ilçesindeki 15 yıldır ailesinin geçimini sağladığı işletmeye dönen 3 çocuk babası madenci Süleyman Cingöz, “Geldiğimizde kömür ocağımızın kapandığını duyuyoruz. Baca ağızlarına tuğla örüldüğünün haberini aldık” dedi.
2 ay önce 96 arkadaşının Soma’ya gittiğini, şimdi de 92 işçinin daha gönderilmesine çalışıldığını anlatan Cengiz Aygün de, “Bu saatten sonra bizim için Soma diye bir yer yoktur. istediğimiz kesinlikle işimizdir” diye konuştu.
Şirketin faaliyetlerine başladığı günden bu yana işçinin aklında ‘bugün ne olacağız’ diye sorular olduğuna değinen Aygün, “Biz işçi olarak burayı çalıştırır ekmeğimizi alırız. Sayın büyüklerimizden de buraya destek vermelerini ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Suluova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Aksu da madencilerin yanına gelip yürüyüşe katılarak eyleme destek verdiler.
Konuyla ilgili kurumlarla görüşmeler yaptığını vurgulayan Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven de, “Soma’da 2 bin 800 kişinin tazminatını ödemeyen adam burada 20-30 kişinin tazminatını öder mi? Artık ekmeğimize sahip çıkacağız arkadaşlar. Dönüş yok. Ne olursa olsun. Burayı Soma Holding açmadı. Soma Holding de kapatamaz. Burayı biz açtık. Bizim dedelerimiz açtı. Bu emaneti devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
Firmanın işlettiği ocakta bir süre önce yangın çıktığı, faaliyetlerin durdurulduğu ve bunun üzerine işçilerin Soma’ya çağrıldığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.