Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Somalili mülteci öğrenciden 15 Temmuz şehitleri için Fatiha

Ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteci ailelerin çocukları da yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedi. Isparta’da 55 sığınmacı öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Bağlar Ortaokulu’nda bu öğrencilere, 15 Temmuz hain...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteci ailelerin çocukları da yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedi. Isparta’da 55 sığınmacı öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Bağlar Ortaokulu’nda bu öğrencilere, 15 Temmuz hain darbe girişimi konusunda bilgi verildi. Ardından, Somali’den gelen Aya Muhammed, 15 Temmuz şehitleri için Fatiha okudu.
Isparta’da 55 sığınmacı öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Bağlar Ortaokulu’nda bu öğrencilere, 15 Temmuz hain darbe girişimi konusunda bilgi verildi. Demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmanın önemine değinilirken, okul müdürü Şükrü Özsongur, öğrencilere, “Bugün biz eğer okulumuza gelebildiysek bizler özgürsek bunu 15 Temmuz şehitlerine borçluyuz. Onlar bizim için bayrağımız için öldüler. Bizler de bayrağımızı, vatanımızı korumak için canımızı seve seve vermeye hazırız” dedi. Ardından Somali’den gelen Aya Muhammed, 15 Temmuz şehitleri için Fatiha okudu.
"Bizi örnek alıyorlar"
Gazetecilere açıklama yapan Bağlar Ortaokulu Müdürü Şükrü Özsongur, “11 ülkeden 55 yabancı öğrencimiz var. Bunlar bizim için zenginlik kaynağı oluşturuyor. Türk öğrencilerle aralarında hiçbir fark yokmuş gibi birlikte top oynuyorlar. Okuma yazmayı beraber öğreniyorlar. Birbirlerine yardım ediyorlar. Ayrıca öğretmenlerimiz diğer velilerimiz de ihtiyaç sahibi bu öğrencilere yardımda bulunuyorlar. 15 Temmuz darbe girişimine karşı başarımızı örnek alıyorlar. Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza aynı heyecanla sahip çıkıyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor” dedi.
Şehitler köşesi
Öte yandan, yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninin yapıldığı Hızırbey Ortaokulu’nda da 15 Temmuz Şehitler Köşesi oluşturuldu. Öğretmenler, öğrencilerine 15 Temmuz’un sembolü fotoğrafları göstererek neler yaşandığını ve darbe girişimine karşı vatandaşların nasıl direndiğini anlattılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.