Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Somali’den Memur-Sen’e destek ziyareti

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret eden, Somali Sendikalar Federasyonu Genel Sekreteri Ömer Faruk Osman Nuri, 15 Temmuz Hain darbe girişimin önlenmesini sevinçle karşıladıklarını, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını dile...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret eden, Somali Sendikalar Federasyonu Genel Sekreteri Ömer Faruk Osman Nuri, 15 Temmuz Hain darbe girişimin önlenmesini sevinçle karşıladıklarını, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Somali Sendikalar Federasyonu (FESTU) Genel Sekreteri Ömer Faruk Osman Nuri’yi, Memur-Sen Genel Merkezi’nde kabul etti. Görüşmede, güncel konular ve konfederasyonlar bazında yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.
“Türkiye’nin her zaman yanındayız”
Türkiye ile Somali’nin dostluğa dayanan bir ilişki içerisinde olduğunu belirten Ömer Faruk Osman Nuri, FETÖ’nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz Kanlı Darbe Girişimini kınadı. Türkiye’nin demokratik yapısına yönelik her türlü faaliyetin karşında olduklarını ifade eden Nuri, “Türk halkının darbe girişimin karşında duruşunu takdirle izledik. Darbenin önlenmesi Somali’de büyük sevinçle karşılandı. Türk halkının bu tavrı Somali halkı içinde bir örnek teşkil etmiştir” diye konuştu.
Memur-Sen’in 15 Temmuz Darbe girişiminde önemli bir rol üstlendiğini de söyleyen Nuri, “Darbe girişimini duyduğumuz ilk andan itibaren kaygılanmaya başladık. Çünkü Türkiye İslam Coğrafyasına el uzatıyor, mazlumlara sahip çıkıyor. Neyse ki darbe girişimi amacına ulaşamadı” ifadelerini kullandı.
Ömer Faruk Nuri, darbe girişimi duyulduktan sonra Türkiye’ye destek amacıyla Somali’de de eylem yapıldığını açıkladı.
“Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokağa çıkarak iradesine sahip çıkmış, cuntacılara ise dersini vermiştir”
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ömer Faruk Osman Nuri’ye ziyaretinden ötürü teşekkür etti. Türkiye’nin bölgesinde lider konuma gelmesi ve İslam coğrafyasıyla ilişkilerini derinleştirmesinden ötürü hedef olduğunu, darbelerle Türkiye’nin enerjisinin tüketilmek istendiğini kaydetti.
15 Temmuz’un darbe girişimi değil, işgal hareketi olduğunu belirten Yalçın, “FETÖ, PKK, PYD ve DEAŞ hepsi aynı amaca hizmet ediyor. İslam coğrafyasında kaos görüntüsü vermek niyetindeler. Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokağa çıkarak iradesine sahip çıkmış, cuntacılara ise dersini vermiştir” şeklinde konuştu.
Oyunları bozmaya devam edeceğiz
Türkiye’de darbeler döneminin kapandığını dile getiren Yalçın, “15 Temmuz’dan önceki darbelerde Memur-Sen yeteri kadar güçlü değildi, engel olunmadı. Artık Memur-Sen ve kardeş kuruluşları var. Hain girişimlere asla geçit vermeyiz. Eski Türkiye geride kaldı, içe kapanan, kendi coğrafyasında olup bitenden habersiz bir Türkiye yok. Emperyalist güçler biliyor ki Türkiye ayağa kalkarsa, dünyanın bütün mazlumları ayağa kalkar. Bunun farkında olarak, yıllardır Türkiye’nin başına çörekleniyorlar. Biz millet olarak, hep birlikte bu güçlerin oyunlarını bozduk, bozmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.