Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma’da madenci çocuklarına diş taraması

İzmir Estetik Diş Akademisi Derneği ve Maden İş Sendikası arasında yapılan protokol çerçevesinde İzmir Diş Hekimleri Odası işbirliği ile Soma’da 216 Evler lokalinde şehit olan madenci çocukları başta olmak üzere diğer öğrenciler ve...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Soma’da madenci çocuklarına diş taraması
İzmir Estetik Diş Akademisi Derneği ve Maden İş Sendikası arasında yapılan protokol çerçevesinde İzmir Diş Hekimleri Odası işbirliği ile Soma’da 216 Evler lokalinde şehit olan madenci çocukları başta olmak üzere diğer öğrenciler ve vatandaşlara, diş bakımı eğitimi ve tedavisi yapıldı.
Ege Ağız Diş Sağlığı Diş Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Diş Hekimi Ertuğrul Sabah, "Estetik Diş Akademisi Derneği olarak Türkiye’de her zaman sosyal sorumluluk projesine çok önem verdik. Mayıs ayında meydana gelen facia ile birlikte Soma’daki çocuklara Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile bu hizmeti götürmeyi hedefledik. Bu görevi gönüllerimizi ortaya koyarak üstlendik. Bizimle birlikte İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bütün imkanlarını buraya getirerek, klinikler kurarak, başka şehit ailelerininkiler olmak üzere bölgedeki öğrencilere diye planladık. Bugün bu çocuklar için buradayız. Burada biz bu çocukların ağız diş sağlığının seviyesini yükselttiğimiz zaman ve onlara bilinçli bir fırçalama eğitimi, ağız bakım eğitimi verdiğimiz zaman aileleri de bilinçlenecek, arkadaşları da bilinçlenecek. Yarın diğer gün bu çocuklar geleceğin anne ve babaları. Bu anne ve babalar çocuklarını da bu şekilde eğitecekler. Çocukların aynı zamanda diş hekimlerinden korkmamalarını sağlıyoruz. Burada çocukları eğlendirerek diş hekimine gelmelerini sağlıyoruz. Diş hekimi ekibi gerçekten çocuklara hitap ederek, bir gün geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Prof. Dr. Sabah konuşmalarını şöyle sürdürdü; “Her derneğin lokomotif çalışmaları vardır. Bizim de bir tanesi ulaşamayana ulaş. Yani diş hekimliği hizmetlerine ulaşamayan çocuklarımıza ulaşmaktır. Şöyle çalışıyoruz; zihinsel engelli çocuk veya başka bir engelli çocuk Türkiye’nin neresinde var ise, ulaşılmıyorsa biz ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaşmayana ulaş bir de yalnız değilsiniz. Bize ihtiyacı olan Türkiye’de kim varsa, nere de varsa çağırsınlar koşup gelelim. İster zihinsel engelli, ister köy çocuğu öğrencisi biz varız. Koşmaya devam ediyoruz”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.