Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma davasındaki takipsizlik kararı

Soma davasındaki müşteki Avukatı Sercan Aran, Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybetmesine sebep olan maden faciasıyla ilgili şirketin patronu Alp Gürkan ve 2 şirket yöneticisi hakkında verilen takipsizlik kararının kaldırılmasına...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Soma davasındaki müşteki Avukatı Sercan Aran, Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybetmesine sebep olan maden faciasıyla ilgili şirketin patronu Alp Gürkan ve 2 şirket yöneticisi hakkında verilen takipsizlik kararının kaldırılmasına ilişkin, “Soma davasında hayatını kaybedenlerin ailelerine bizim bir sözümüz vardı. Bu davada sorumluluğu bulunan herkes yargılanıncaya kadar bu davanın peşini bırakmayacaktık” dedi.
Soma davasındaki müşteki Avukatı Sercan Aran, Manisa’nın Soma ilçesinde 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili şirketin patronu Alp Gürkan ve 2 şirket yöneticisi hakkında verilen takipsizlik kararının kaldırılmasını değerlendirdi. Avukat Aran, söz konusu davayla ilgili şunları kaydetti:
“Soma davasında hayatını kaybedenlerin ailelerine bizim bir sözümüz vardı. Bu davada sorumluluğu bulunan herkes yargılanınca kadar bu davanın peşini bırakmayacaktık. Bugünde küçükte olsa bunun bir adımını atmış olduk. Daha önce ‘asıl patron benim’ diyen Alp Gürkan hakkında mahkeme kanadıyla suç duyurusunda bulunmuştuk ve Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Alp Gürkan hakkında bir soruşturma yürütülüyordu. Bu olaylardan önce, bizim suç duyurumuzdan önce başta Alp Gürkan olmak üzere Haluk Evinç ve Hayri Kebapçılar hakkında daha sanıklar yargılanmadan önce bir takipsizlik kararı verilmişti. Bu takipsizlik kararı kesinleşmişti. Bizim yeniden yaptığımız suç duyurusunun akabinde yeni bir soruşturma açıldı ve Soma Cumhuriyet Başsavcılığı, ’Akhisar Ağır Ceza Mahkemesine bir müzakere yazarak Alp Gürkan’ın sorumluluğu olup olmadığına ilişkin bir rapor var mı?’ diye sordu. Geçtiğimiz ay da Soma davasında bir rapor geldi. Heyet raporu. Bu heyet raporunda da Alp Gürkan, Haluk Evinç ve Hayri Kebapçılar’ın da sorumlu olduğu yazıyordu diğer mevcut sanıkların yanında.”
Aran, takipsizlik kararının ardından yapılan işlemlere ilişkin, “Bu rapor Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi. Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’da bu raporu aldıktan sonra bizim suç duyurusunda bulunduğumuz Alp Gürkan ve soruşturmayı resen genişleterek şirketin Soma Bölge Müdürlüğü’nü yapan Haluk Evinç ve Etüt ve Projelendirme Müdürlüğü’nü yapan Hayri Kebapçılar’ın hakkındaki daha önce verilen takipsizlik kararının kaldırılmasını talep etti. Bu talebi değerlendiren Akhisar Sulh Ceza Hakimliği talebi kabul ederek Alp Gürkan, Hayri Kebapçılar, Haluk Evinç hakkındaki takipsizlik kararını kaldırdı” şeklinde konuştu.
Takipsizlik kararının kaldırılmasına yönelik süreci ise Müşteki Avukatı Aran, şu şekilde değerlendirdi:
“Bir an önce Alp Gürkan, Hayri Kebapçılar, Haluk Evinç hakkında iddianame hazırlanacaktır ve yargılanmalarını bekliyoruz. Eğer İddianame hazırlanma süreci hızlı bir şekilde ilerlerse bu üç kişi 46 kişilik dosyaya eklenecektir. O 46 kişi ile birlikte yargılanmaları devam edecektir. Eğer iddianame yazım süreci uzun sürerse bu süreçte mahkemedeki dava da bitmiş olursa bu üç kişi hakkında yeni bir dava açılacaktır ve yargılanmaları gerçekleşecektir. Bu karar sadece biz avukatların almış olduğu bir karar değil davasına sahip çıkan her duruşmaya gelen mücadele eden ailelerin kararıdır. Onlara buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.