Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma Davasında Sorgu Sırası Tutuksuz Sanıklarda

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma maden kazası davasının 3’üncü duruşmasının 5’inci oturumu başladı. 18 Ağustos’ta başlayan duruşmanın bu haftaki bölümünde tutuksuz sanıkların çapraz sorgusu yapılacak ve maden şehidi...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2015 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2015 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma maden kazası davasının 3’üncü duruşmasının 5’inci oturumu başladı. 18 Ağustos’ta başlayan duruşmanın bu haftaki bölümünde tutuksuz sanıkların çapraz sorgusu yapılacak ve maden şehidi aileleri dinlenecek. Geçen yıl 13 Mayıs’ta Manisa’nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybetmesi, 162 işçinin de yaralanmasına neden olan Türk madencilik tarihinin en büyük maden kazasının ceza davası Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor. 18 Ağustos’ta başlayan davanın 3’üncü duruşmasının 5’inci oturumu başladı. Şehit madenci ailelerinin yoğun güvenlik önlemleri altında içeriye alındığı duruşmada bugün tutuksuz yargılanan 38 sanığın çapraz sorgusuna başlanacak.
Tutuklu sekiz sanık ‘Olası kastla öldürme’ suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, ‘Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenirken, tutuksuz 38 sanık için de, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan iki yıldan 15 yıla kadar değişen hapis cezaları talep ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.