Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma Davası 7’nci Duruşması 2’nci Celsesi Başladı

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Soma maden faciasının ceza davasında 7’nci duruşmanın ikinci celsesi başladı. Duruşma öncesi davayı takip eden aileler mahkeme önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.Manisa’nın Soma ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Soma maden faciasının ceza davasında 7’nci duruşmanın ikinci celsesi başladı. Duruşma öncesi davayı takip eden aileler mahkeme önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.
Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ceza davası başladı. 6’sı tutuklu 46 sanıklı davanın 7’nci duruşmasının ikinci gününde facianın yaşandığı 13 Mayıs 2014 gününden bu yana her ayın 13’ünde Soma’da yürüyüş yaparak Soma Maden Şehitleri anıtına karanfil koyan grup, etkinliğini bu ay Akhisar’da gerçekleştirdi.
Sabah duruşma öncesi Tren Garı önünde toplanan Soma Maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Şehit Murat Öztürk 167. Sokak üzerinden pankart ve sloganlar atarak mahkeme önüne kadar yürüyüş yaptı. Mahkeme önünde kontrol noktasında yürüyüşünü sonlandıran aileler daha sonra polis arama noktasından geçip duruşma salonuna giriş yaptı.
Mahkemede madencilerin olaya ilişkin kendi bölgelerindeki mahkemelerde verdikleri ifadelerin okunmasına devam edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.