Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları’nın gösteri uçuşlarının iptal edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı

SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları’nın gösteri uçuşlarının iptal edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Uçuşların 19 Mayıs sonrasında değil öncesinde ertelendiği anlaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 08:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 08:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları’nın gösteri uçuşlarının iptal edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Uçuşların 19 Mayıs sonrasında değil öncesinde ertelendiği anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, basında yer alan iddiaların aksine hava gösterileri iddia edildiği gibi 19 Mayıs ve sonrasında değil, bundan önce ertelendi.

Gösteri takvimi öncesinden yapılıyor ve sonra değişen şartlar, planlı diğer faaliyetler, hava durumu vb nedenlerle tadil edilebilmekte. Bu erteleme ilk değil.

Yapılan planlamalar Solotürk ve Türk Yıldızlarının internet ve sosyal medya hesaplarından kamuoyu ile paylaşılmakta.

Ayrıca, Erteleme ve iptaller şehirlerin belediye sitelerinde de halka duyuruyor. Son erteleme ve iptallerle ilgili Ereğli, Trabzon, Konya vb şehirlerin sitelerine veya şehirlerin yerel basın sitelerine girilirse bu düzenlemelerin 19 Mayıstan önce yapıldığı açıkça görülmekte.

Ayrıca havacılıkla ilgili siteler de bunları takip eder ve duyurmekta. Bunlara da girildiğinde düzenlemelerin 19 Mayıs’tan önce yapıldığı görülüyor.

İptallerin 19 Mayıs ve sonrasında değil, öncesinden yapıldığı ve birçok belediye ve haber sitesi tarafından da halka duyurulduğu anlaşıldı.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığının twitter hesabından yapılan açıklamada da, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızlarının icra ettikleri hava gösterileri TSK tarafından yapılan yıllık planlamaya göre icra edildiğine dikkat çekilerek 12 Mayıs 2018 tarihinden itibaren, planlanan bazı hava gösterilerinin ertelendiği vurgulandı.

Planlamalarda yapılan değişiklikler SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları internet sitelerinde kamuoyu ile paylaşıldığı vurgulanarak, "Yapılan planlamaların basında konuyla ilgili olarak yer alan haberlerle ilgisi bulunmamaktadır. Hava gösterileri önümüzdeki dönemde de planlandığı şekilde icra edilmeye devam edilecektir"denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.