Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokaktan toplayıp sahip buluyorlar

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin büyük takdirle karşılanan hayvan sahiplendirme hizmeti devam ediyor.Sosyal alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Nilüfer Belediyesi, ilçedeki hayvanları da unutmuyor. Hayvan sahiplendirme kampanyasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 07:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 07:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sokaktan toplayıp sahip buluyorlar
Bursa Nilüfer Belediyesi’nin büyük takdirle karşılanan hayvan sahiplendirme hizmeti devam ediyor.
Sosyal alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Nilüfer Belediyesi, ilçedeki hayvanları da unutmuyor. Hayvan sahiplendirme kampanyasıyla yüzlerce köpek yeni yuvasına kavuşuyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Nilüfer sınırları içerisinde sahipsiz hayvanları toplayarak Alaaddinbey’deki Nilüfer Belediyesi Hayvan Barınağı ve Tedavi Merkezi’ne götürüyor. Burada uzman veterinerler tarafından muayeneden geçirilen ve hem iç hem dış parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanların ayrıca kısırlaştırma işlemleri de tamamlanıyor. Sağlığına kavuşturulan ve kimlik kartları çıkarılan sahipsiz hayvanlar daha sonra ise tamamen ücretsiz bir şekilde sahiplendiriliyor.
1.5 yılda 1860 hayvan sahiplenildi
2015 yıldan bu yana 1680 adet hayvanı sahiplendirdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Arzumuz, insanlarımızın, bilhassa bahçeli evi olanların hayvanları sahiplenmesini sağlamak. Kayapa bölgesinde bir projemiz var. Uzun süredir takip ediyoruz. Eğer o projeyi de hayata geçirebilirsek, her yaştan insanın orada gezip hayvanlara bakabilecekleri bir ortam oluşturacağız. Bu konuda hazırladığımız projeyi Orman Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle yakın zamanda hayata geçireceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.