Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokakların efendisi “Tombili”nin heykeli açıldı

Kadıköy Ziverbey’de sokakların maskotu olan ve kaldırım taşında verdiği pozla sosyal medyada fenomen haline gelen “Tombili” isimli kedinin heykeli 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde açıldı.Kadıköy Belediyesi, Ziverbey’de bir kaldırım...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadıköy Ziverbey’de sokakların maskotu olan ve kaldırım taşında verdiği pozla sosyal medyada fenomen haline gelen “Tombili” isimli kedinin heykeli 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde açıldı.
Kadıköy Belediyesi, Ziverbey’de bir kaldırım taşında verdiği pozla fenomen haline gelen “Tombili” isimli kediyi unutmadı. 1 Ağustos’ta hayatını kaybeden “Tombili” isimli kedinin heykeli 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde açıldı. Sokakların maskotu haline gelen kedinin heykeli törenle açıldı. Törene Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Başar Necipoğlu, hayvanseverler ve mahalle sakinleri katıldı.
Tombili’nin heykelini görenler yoğun ilgi gösterdi. Bazı vatandaşlar, çok sevdikleri kedinin heykeli ile poz verirken, bazıları ise rahatlığıyla maskot haline gelen Tombili’nin heykeline tesbih takıp, önüne çay koydu.
Kadıköy Belediyesi, hayvanseverlerin çağrısına cevap verdi
Kadıköylü hayvanseverlere teşekkür eden Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Başar Necipoğlu, “Yaklaşık 17 bin hayvanseverimiz sosyal medya üzerinden yapmış olduğu talep, çağrı ve imza kampanyası sonucunda Tombili heykelini buraya dikmiş bulunuyoruz. Bugün özellikle seçildi. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, bir farkındalık yaratmak, Kadıköy’deki hayvan dostlarımızı mutlu etmek, Kadıköy’deki hayvan sevgisinin tüm Türkiye’ye yayılması dileğiyle açılışımızı tamamladık” dedi.
Heykel, bronzdan yapıldı
Tombili’nin heykelini yapan heykeltraş ise “Hayvansever olarak hayatımı idame ettirmeye çalışıyorum. Gönüllü yaptım. Teklif Kadıköy Belediyesi tarafından geldi. Ben de severek yapacağımı söyledim. Heykel önce çamurla çalışıldı, sonra bronz dökümü oldu. Çevre şartlarından dolayı kalıcı bir malzeme olması gerekiyordu. O nedenle bronz yapmaya karar verdik” diye konuştu.
Mahalle sakinleri Tombili’yi anlattı
İlyas Çetinkaya isimli bir esnaf, kediyi çok sevdiklerini dile getirerek, “Üzüldük, o bizim maskotumuzdu. Verirsek yerdi, vermezsek yemezdi. Böyle bir hayvandı. Devamlı sırt üstü yatardı. Resimdeki tam onun duruş şekliydi” dedi.
Mahalle muhtarı Harika Develioğlu, “Çok mutluyuz, sevilen bir kediydi. Mahallemizin maskotuydu. Mahallemizde çok fazla kedi var. Ama bu bir maskottu. Ben günlük 70-80 hayvan besliyorum. 5 tane köpeğim var, kedilerim var” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.