Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokağa atılan yavru köpeklere vatandaşlar sahip çıktı

Muş’un Malazgirt ilçesinde sokağa atılan ve açlıktan 3’ü telef olan yavru köpeklere vatandaşlar sahip çıktı.Malazgirt ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki bir alana atılmış ve yeni doğmuş yavru köpeklerin de aralarında bulunduğu 17 köpek...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sokağa atılan yavru köpeklere vatandaşlar sahip çıktı

Muş’un Malazgirt ilçesinde sokağa atılan ve açlıktan 3’ü telef olan yavru köpeklere vatandaşlar sahip çıktı.

Malazgirt ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki bir alana atılmış ve yeni doğmuş yavru köpeklerin de aralarında bulunduğu 17 köpek yavrusu, Cihat Yıldız isimli vatandaş tarafından son anda fark edildi. Marketten aldığı süt, etmek ve su ile ölmek üzere olan yavru sokak hayvanlarını beslemeye çalışan Cihat Yıldız, “Ramazan ayına girdiğimiz için iftar saatine kadar arkadaşlarla Malazgirt’in beş kilometre dışındaki Kaniya Guri dediğimiz mevkide dinlenmek için geldik. Niyetimiz iftar saatine kadar doğada zaman geçirmekti. Bir de baktım yaklaşık 16-17 yavru köpek ve birçoğu yeni doğmuş, kaderlerine terk edilmiş. Daha doğrusu ölmeleri için şehrin dışına bırakılmış. Baktım birçoğu açlıktan ölmek üzere. O gün evde iftar ederken resmen yemek boğazıma düğümlendi. Benim vicdanım şahsen el vermedi. Hemen ertesi gün marketken süt, ekmek ve su alıp geldik. Baktım 3 tanesi açlıktan telef olmuş. Sütü ve ekmeği verdikten sonra hayvanlar kendine gelmeye başladı. Allah yaşam savaşı veren bu yavru köpeklerin yardımcısı olsun. Bu hayvanlarımızın ağızları var dilleri yok. Aç olsalar bile acıktık diye kimseden yardım isteyemezler. Onun için herkes lütfen gördüğü veya karşılaştığı sokak hayvanına az da olsa sahip çıksın ve ona yardım etsin. Herkes bir sokak hayvanına yardım ederse bu hayatta sokak hayvanlarımız aç kalmaz" dedi.

Yavru köpekler için ne gerekirse yapacağını ifade eden Cihat Yıldız, “Bu yavru köpeklerimiz bugün yemeklerini yediler ve çok şükür ölmekten son anda kurtuldular. Yarın bu yavru köpeklerimizi Malazgirt merkeze götürüp orada bir barınak bulmaya çalışacağız. Yetkililere sesleniyorum, bu yavru köpeklerimize sahip çıkalım” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.