Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soğuklar balık fiyatlarını etkilemedi

Havaların soğumasının balık fiyatlarını etkilemediği bildirildi.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Bandırma Balık Hali’nde bulunan balıkçılar, soğuk havaların balık fiyatlarına etki etmediğini kaydetti. Balık almaya gelen...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Soğuklar balık fiyatlarını etkilemedi
Havaların soğumasının balık fiyatlarını etkilemediği bildirildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Bandırma Balık Hali’nde bulunan balıkçılar, soğuk havaların balık fiyatlarına etki etmediğini kaydetti. Balık almaya gelen Osman Temel, "Balık almaya geldim, balıklar çok güzel. Havalar soğuduğu zaman balıklar daha lezzetli oluyor" dedi.
Balık satarak geçimini sağlayan Recep Kahyaoğlu ise, "Havaların soğuması balıkçıları ve balıkları etkilemez. Sadece çok kuvvetli fırtına olduğu zaman balık azalır. O zaman balık fiyatları yükselir. Ama normal zamanda yağmur ve soğuk balık avına mani olmaz. Havalar soğuduğu ve özellikle kar yağdığı zaman balıklar daha leziz olur. Bandırma bölgesinde balıkçılar denizde ne kadar rüzgar olsa bile ava çıkabiliyor. Balıkçı motorları şu an son teknoloji ile çalışıyor. 50 metre boyundaki motorlarda her türlü techizat var. Bu motorlara fırtına dokunmaz. Palamut balığının tanesi 10 lira. Sardalye ve hamsinin kilosunu 10 liradan satıyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.