Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soğuk havalar soba satışlarını arttırdı

Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte soba satışlarında artış yaşanıyor.Yurt genelinde hava sıcaklarının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte doğalgaz ve kaloriferi olmayan konutlarda yaşayan vatandaşlar,...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte soba satışlarında artış yaşanıyor.
Yurt genelinde hava sıcaklarının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte doğalgaz ve kaloriferi olmayan konutlarda yaşayan vatandaşlar, soğuk kış aylarında soba yakarak ısınıyor. Hava sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte soba kullanan vatandaşlar odun ve kömür ihtiyaçlarını gidermeye yöneldi. Yoğun ilgi nedeniyle soba imalatçıları ise talebi karşılamak için yoğun mesaiyle çalışıyor.
Siverek ilçesinde 40 yıldır soba satışı yapan Veli Dübüllü, sobaların genelde kırsal mahallede ikamet edenlerin kullandığını belirterek, satışların yeni başladığını belirtti. Soba fiyatların 20 ile 50 TL arasında değiştiğini belirten Dübüllü, "Genelde sobaları kırsal kesimde yaşayanlara satıyoruz. Kovalı olanlar şehir merkezinde tercih ediliyor. Fiyatlar 20 ila 50 lira arasında değişiyor. Soba satışları yeni başlıyor, tek tük gitmeye başladı. Fakat eskisi gibi değil, henüz çok kalabalık yok” dedi. Sobayı 30 TL’ye aldığını söyleyen Mustafa Deniz ise kışın odun ve tezek yakarak, ısınacaklarını ifade etti.
Doğalgaz kullanımının kendilerini etkilemediğini söyleyen Dübüllü, “Doğalgaz bizi etkilemiyor. Bizim satışlarımız genelde köylüye yönelik” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.