Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şoförlerin kontak kapatma eylemi

Osmaniye’de ilçelere ve çevre illere yolcu taşımacılığı yapan minibüs kooperatifleri, güzergahlarının değişmesi üzerine kontak kapatma eylemi yaptı.Osmaniye Belediye Meclisi kararıyla, Musa Şahin Bulvarı’ndan otogara olan güzergahları...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmaniye’de ilçelere ve çevre illere yolcu taşımacılığı yapan minibüs kooperatifleri, güzergahlarının değişmesi üzerine kontak kapatma eylemi yaptı.
Osmaniye Belediye Meclisi kararıyla, Musa Şahin Bulvarı’ndan otogara olan güzergahları değişen 8 kooperatife bağlı 500 minibüs, kontak kapatma eylemi yaparak gerçekleşen değişikliği protesto etti.
Bugün itibariyle uygulamaya konulan kararın ardından, 8 firmada bulunan yaklaşık 500 minibüs sürücüsü, yolcularının azalacağını ve kendilerinin mağduriyet yaşayacaklarını düşünerek değişikliği protesto amaçlı kontak kapatma eylemi gerçekleştirdiler.
Minibüs şoförlerinden Adem Öksüz, yaptığı açıklamada, “Adana’ya çalışan minibüslerimiz, Gaziantep minibüslerimiz, Güven ve Gültur Kahramanmaraş minibüslerimiz, çevre yolundan gittikleri için yolcular mağdur olduklarından dolayı çalışmama kararı aldık. İdarecilerimiz de burada şoförlerimiz de burada. Yolcularımız mağdur oldu. Şehir içinden gitmedikleri için çevre yolundan gitmek istemiyorlar. Çalışmayacağız bunun için de gerekenin yapılmasını bekliyoruz. Valilikten belediyeden gelecek bilgiyi bekliyoruz. Biz eski düzeni istiyoruz şehir içinden gidip gelmeyi ya da bize bir yer göstermelerini istiyoruz” dedi.
Şoförlerden Mirzaoğlu Doğan ise yolda polislerin olduğunu ve güzergahtan geçen araçlara 200 lira ceza kestiklerini iddia ederek, “Buraya araç girerse 200 lira ceza yazarız diyorlar. Yolda polisler bekliyorlar” ifadelerini kullandı.
Osmaniye Dörtyol güzergahında çalıştığını söyleyen minibüs şoförlerinden Ali Öksüz, rahatsızlığı olan veya acelesi olan yolcuları olduğunu ve bu yüzden de yolcularla sıkıntı yaşadığını söyledi. Öksüz, “Osmaniye Dörtyol arasında boş dolu çalışıyoruz. Buraya her gelişimde çıkış parası veriyorum. Çevre yolundan gidip geliyorum hep boş yani. Hasta var çarşıda inecek olan var, bagajı olan var herkes mağdur biz de mağduruz yani. Yolcularla dövüşüyoruz. Birbirimize giriyoruz bayan yolcularla erkek yolcularla. ‘Böyle iş olur mu’ diyor herkes. Şoförü dövmeye kalkıyor yolcular. Böyle şey olmaz yani yazık bu durum” ifadelerini kullandı.
Kızının Adana’ya üniversiteye gideceğini söyleyen yolcu annesi ise, "Sabah saat 9 buçuktan bu yana Adana arabası bekliyoruz gelmedi. Bu kız nasıl gidecek şimdi okula. Bu kızın üniversiteye yetişmesi lazım dersi var" diyerek sitem etti.
Daha sonra minibüs şoförleri araçlarına binerek boş alanda kornalar eşliğinde tur attı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.