Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SMAUM’den Silifkeli turunçgil üreticilerine eğitim toplantısı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi (SMAUM), Silifkeli üreticileri araştırma ve uygulama merkezinde ağırlayarak, “Turunçgillerde yetiştiricilik ve limonlarda çiçek dökümleri” hakkında bilgi aktarımında...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SMAUM’den Silifkeli turunçgil üreticilerine eğitim toplantısı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi (SMAUM), Silifkeli üreticileri araştırma ve uygulama merkezinde ağırlayarak, “Turunçgillerde yetiştiricilik ve limonlarda çiçek dökümleri” hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Toplantıya merkez faaliyetler, sağlıklı fidan üretimi ve hastalıklar hakkında SMAUM Müdürü Prof. Dr. Saadettin Baloğlu, yetiştiricilik ve çeşitler hakkında ÇÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Prof. Dr. Turgut Yeşiloğlu ve turunçgillerde besleme konusunda ise Toprak Bilim ve Besleme Bölümü’nden Doç. Dr. Bülent Erenoğlu bilgi verdi.

SMAUM Müdürü Prof. Dr. Saaddetin Baloğlu, Türkiye’de faaliyet gösteren tüm turunçgil üretici birliklerini bir araya getirdiklerini ifade ederek, “Bölgemizde turunçgil yetiştiriciliğinin ülkemiz ve özellikle bölgemiz için önemi herkes tarafından bilinmektedir. Subtropik meyveler, özelde de turunçgiller konusunda eğitim, araştırma, uygulama ve hastalıklardan ari - ismine doğru fidan üretiminin yapıldığı Çukurova Üniversitesi Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi Şubat 2017 de Türkiye’de mevcut Turunçgil Üretici Birliklerini bir araya getirerek tanıtım, bilgilendirme ve sorunlara yönelik bir toplantı düzenlemişti. Bu toplantıyı takiben Silifke Turunçgil Üreticileri Birliği “Turunçgillerde yetiştiricilik ve limonlarda çiçek dökümleri” hakkında bilgi verilmesi amacıyla bir toplantı talep etmiş ve 25 Mayıs 2017 de Silifke’de bir toplantı gerçekleştirilmişti. Toplantıya iştirak edemeyen üreticilerin talebi ile Silifke Ziraat Odası Başkanlığı ve Silifke Turunçgil Üreticileri Birliği benzer bir toplantı için merkezden talepte bulunmuş, Adana’da merkezimizi ziyaret etmek istediklerini iletmişlerdir. Bu talep üzerine Silifke’den gelen üreticilere merkezimiz tanıtılarak, faaliyetleri anlatıldı, merkez üretim tesislerimizi gezdirdik ve toplantıda yetiştiricilik, çeşitler, hastalıklar, özellikle virüs hastalıkları ve uç kurutan hastalığı ile turunçgillerde besleme konularında bilgi aktarımında bulunduk. Konu ile ilgili karşılıklı tartışmalar ve sonuçta öneriler verilerek toplantı son derce yararlı şekilde sonlandı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.