Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Slovakya’dan Afyonkarahisar’a Gönül Köprüsü Kurdular

‘The Job I Love, The Job I Choose’ Projesi kapsamında Slovakya’dan Afyonkarahisar’a gelen 15 misafir genç, Halk Eğitim Merkezindeki “Aşçılık ve Pastacılık Kursu”nda Slovakya’ya özgü yemek ve sosları pişirerek dostluk kurabiyesi...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘The Job I Love, The Job I Choose’ Projesi kapsamında Slovakya’dan Afyonkarahisar’a gelen 15 misafir genç, Halk Eğitim Merkezindeki “Aşçılık ve Pastacılık Kursu”nda Slovakya’ya özgü yemek ve sosları pişirerek dostluk kurabiyesi yaptılar.
Slovakya’dan Afyonkarahisar’a gelen 15 genç meslekler kapsamında Halk Eğitim Merkezinde incelemelerde bulundular. Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansının finanse ettiği ‘The Job I Love, The Job I Choose’ projesi kapsamındaki ziyaretle ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mevlüt Çınar, amaçlarının dostluğu pekiştirmek olduğunu söyledi. Çınar, "Halk Eğitim Merkezimizdeki Aşçılık kursumuzun faaliyetlerini yakından inceleyen Slovakyalı gençlerimiz burada kendi milli yemeklerini bizlere yapıyorlar. Proje kapsamında bizim üniversite öğrencilerimizde onlarda bizim kültürümüze ait yemekleri yapıyorlar. Buradaki amaç Slovakya ile Türkiye arasında dostluğun kaynaşmasıdır. Her iki ülke arasındaki birlik ve beraberlik mesajı söz konusudur. Her şeyden önce projenin verimliliğini ortaya koyuyorlar” dedi.
ANKET SONUÇLARINDAN KARİYER PLANLAMALARI YAPILACAK
Slovakya ve Afyonkarahisar’dan 15’er gencin Erasmus Avrupa Birliği Projesi kapsamında bir araya geldiğini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş, Türkiye Ulusal Ajansının finanse ettiği ‘The Job I Love, The Job I Choose’ projesinin 17 gün süreceğini söyledi. Slovakyalı 15 gencin Afyonkarahisar’daki mesleki alanlarda incelemelerde bulunduğunun altını çizen Diktaş, şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar’daki mesleki çalışmalarla ilgili anket çalışmaları yapılıyor. Anket çalışmaların sonucunda ilimizde hangi mesleklerde yoğunluk var. Hangi meslek dallarında kariyer planlamaları yapabileceklerini ortaya çıkararak sonuç elde edecekler. Slovakyalı ve Afyonkarahisarlı gençlerimiz bugünde Halk Eğitim Merkezimizdeki Aşçılık ve Pastacılık sınıfında bir birlerine kendi kültürlerini ait mutfak çalışmalarını gösteriyorlar. Paylaşımda bulunuyorlar. Gayet de mutlular. Bizde Halk Eğitim Merkezi olarak Afyonkarahisarımız adına bizde çok mutluyuz.”
“SLOVAKYALILARA TÜRKÇE ÖĞRETİYORUZ”
‘The Jop I Love, The Job I Choose’ projesinde ekip lideri olan Ayşe Tortop, Türkiye’ye gelen 15 Slovakyalı gencin Afyonkarahisar’da meslek çalışmalarıyla ilgili anket yaptığını belirtti. Projenin temel amacının kültürel entegrasyonu sağlamak olduğunu vurgulayan Tortop, “Slovakyalı gençlerimiz Afyonkarahisar’ı çok beğendiler ve mutlu oldular. Özellikle termal turizm onların çok hoşuna gitti. Onlarla birlikte ilimizde çeşitli meslek kuruluşlarını geziyoruz. Mermer fabrikalarını, lokum imalathanelerini geziyoruz. Özellikle her gün değişik mekânlarda anket çalışmaları yapıyoruz. Bunların yanında bizler onlara Türkçe öğretiyoruz. Onlar da bize İngilizce öğretiyorlar. Çok güzel kültürel kaynaşma yaşıyoruz. Bu tür projelerin her zaman uygulanmasını istiyoruz” diye konuştu.
“HEP BİRLİKTE YAPTIĞIMIZ YEMEKLERİN TADINA BAKIYORUZ”
Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezindeki Aşçılık ve Pastacılık Kursunda dostluk kurabiyesi yaptıklarını belirten Tortop, “Slovakya’dan gelen geçlerin kendi yemek kültürlerine özgü tatları yaparak bizlerle paylaşıyorlar. Bunun yanı sıra soslarını öğretiyorlar. Özellikle Slovakyalıların yemek sosları çok farklı. Hep birlikte yaptığımız yemeklerin tadına bakıyoruz. Bizler, Afyonkarahisar’a özgü yaprak sarması yaptık. Onlarda bize değişik tavuk yemeği ile soslar yaptılar. Bu arada gençler arasında inanılmaz kaynaşma oldu. Şimdi bizler İngilizce konuşuyor. Slovakyalılar da Türkçe konuşuyorlar” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.