Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyer-i Nebi Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatının, ahlakının ve ilminin öğrenciler tarafından öğrenilmesi amacıyla düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması’nda kazananlar düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatının, ahlakının ve ilminin öğrenciler tarafından öğrenilmesi amacıyla düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması’nda kazananlar düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Anadolu Gençlik Derneği işbirliğiyle ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Yarışması’nda kazananlar düzenlenen törenle ödüllendirildi. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Berber ve Zekeriya Eroğlu, Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut, yarışmaya katılan öğrenciler ve aileleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören Hz. Muhammed’in insanlık için örnek olan yaşam biçiminin anlatılmasıyla devam etti. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatının, ahlakının ve ilminin öğrenciler tarafından benimsenmesi amacıyla gerçekleşen yarışmada ortaokul kız ve erkek ile lise kız ve erkek kategorilerinde öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada 4 kategorinin her birinde ilk 10’a girmeyi başaran öğrencilere gram altın verilirken ilk 20’ye giren öğrencilere plaket takdim edildi.

“Resulullah’ın görmek istediğim dediği o ümmetten oluruz diye düşünüyorum”

Öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren Hz. Muhammed ile ilgili doğru bilgiler edinmesi gerektiğinin ifade eden Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, “Her şeyimizi feda edeceğimiz Peygamberimizin hayatını gençlerimiz hem öğrenerek hem de öğreterek inşallah bir sonraki kuşaklara taşıyacaklarına inanıyorum. Bugün belki onunla beraber aynı çağı yaşamıyor olabiliriz ama inanıyorum ki onun mücadelesini aynı yerden bakarak çağımıza taşıyarak Resulullah’ın görmek istediğim dediği o ümmetten oluruz diye düşünüyorum” dedi.

“Çocuklarımızı kesinlikle şer odaklarına teslim etmeyeceğiz”

Öğrencilerin bilinçli nesiller olarak yetişmesinin önemine dikkat çeken Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut, “Biz çocuklarımızı kesinlikle şer odaklarına teslim etmeyeceğiz, çalışmalarımıza gece gündüz devam edeceğiz. Biz AGD olarak üniversitelerimizden başlamak üzere, liseler, ortaokullar hatta ilkokulların son sınıfında olmak üzere gece gündüz sınıflara kadar teşkilatlanmak suretiyle ulaşılmadık genç bırakmak istemiyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.