Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyasi partilerden terör olaylarına ortak tepki

Diyarbakır’daki siyasi partilerin il temsilcileri, terör örgütünün, destek vermedikleri için sivil halkı hedef aldığını söyledi.Mardin’in Kızıltepe ilçesi ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde önceki gün 20 dakika arayla iki patlama meydana...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’daki siyasi partilerin il temsilcileri, terör örgütünün, destek vermedikleri için sivil halkı hedef aldığını söyledi.
Mardin’in Kızıltepe ilçesi ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde önceki gün 20 dakika arayla iki patlama meydana gelmiş, olaylarda aynı aileden 5 kişi olmak üzere 7 sivil hayatını kaybetmiş, 1 polis de şehit olmuştu. Olaylarda aralarında polislerin de bulunduğu 33 kişi yaralanmıştı.
Son dönemlerde artan terör olayları ve sivillerin hedef alınması ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, son patlamalar PKK’nın bir açmaz içerisinde tükenmişlik içinde olduğunu gösterdiğini söyledi. Güvenlik uzmanlarının sıklıkla, terör örgütlerinin çaresiz kaldığında sivilleri de hedef alan infial oluşturacak eylemlere başvurduklarını belirttiğini kaydeden Akar, 1 yıldan beridir her türlü terör örgütüne yönelik ciddi operasyonlar gerçekleştirildiğini dile getirdi.
"Devlet millet birlikteliği"
Akar, şunları söyledi: “PKK’nın ve diğer unsurların halktan destek almaması bu örgütleri halka da yönelik eylemlere yöneltmiş durumda. Doğrusu halkımız terör konusunda çok dikkatlidir. Terör örgütleri, amaçladığı o kardeşliği bozucu, kardeşi kardeşe kırdırıcı amaçlara ulaşamamıştır. Zaten hem İstanbul Yenikapı hem Diyarbakır’daki muazzam miting bunun göstergesidir. Doğu Güneydoğu illerindeki on binlerin, halkın AK Parti ile buluştuğu o dev mitingler, aslında halkımızın neyi arzu ettiğini göstermektedir. Halkımız huzur istiyor, kardeşlik istiyor, devlet ve millet arasında bir birliktelik söz konusudur. Bu örgütlerin de amaçladıkları hedeflere ulaşamayacakları da görülmektedir”
“Bombaları patlatanları, destek verenleri kınıyoruz”
Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise, tahammül etmesi zor bir durumla karşı karşıya olduklarını söyledi. Bir aileden 5 kişinin hayatını kaybetmesinin büyük bir facia, büyük bir katliam olduğunu dile getiren Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı:
“Bu bombalı eylemleri yapanlar daha önce de buna benzer eylemlerde bulundular. Maalesef sivil insanların içerisinde çocukların, bebeklerin, kadınların, ihtiyarların kısacası sivil vatandaşların olduğu yerde hiçbir şekilde vicdani olarak, insani olarak, ahlaki olarak herhangi bir kural gözetmeden bombalar patlatıyorlar. Biz bu bombaları patlatanları ve bunlara destek verenleri, bunları kınamayanları da aynı şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. Bu tür bombaların patlatılması mazlum ve mustazaf Kürt halkımıza hiçbir fayda bugüne kadar getirmediği gibi bundan sonra da getirmeyecektir. Bu bombayı patlatanlar eğer bu halka bir korku vermeye çalışıyorlarsa veya halkımızın kendilerinin çukur siyasetine destek vermediğinden dolayı intikam almaya çalışıyorlarsa, bu da ayrı bir ihanettir. Emperyalist ülkelerin düşüncelerine göre, onların vermiş olduğu ihalelere göre bölgemizi ve dolayısıyla ülkemizi istikrarsızlaştırmak için bu bombaların patlatılması doğru bulmuyorum. Bir an önce şehir merkezinde, sivil insanların bulunduğu yerde en azından bu tür eylemler bu tür katliam girişiminden vazgeçilmesi gerektiğine inanıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.