Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 26 gün önce aynı parkura izin verdiği ortaya çıktı

Ordu’da 510 rakımlı Boztepe’de yamaç paraşütü parkur alanında yamaç paraşütü faaliyetlerinin Ordu-Giresun Havalimanına inen uçakların alçalma hattında kaldığı gerekçesiyle durdurulmasına karar veren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 26 gün önce aynı parkura izin verdiği ortaya çıktı

Ordu’da 510 rakımlı Boztepe’de yamaç paraşütü parkur alanında yamaç paraşütü faaliyetlerinin Ordu-Giresun Havalimanına inen uçakların alçalma hattında kaldığı gerekçesiyle durdurulmasına karar veren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 26 gün önce aynı parkura izin verdiği ortaya çıktı.

Ordu Valiliği, Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan ve kentin "seyir terası" olarak adlandırılan, doğal güzelliğinin yanında yamaç paraşütü severlerin de ilgi odağı haline gelen Boztepe’den yamaç paraşütü faaliyetinin yasaklayan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne itiraz etti. Valilik tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne gönderilen yazıda ilginç bir durum ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Ordu Valiliği 28.07.2017 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne ‘turizm amaçlı sportif faaliyetler’ kapsamında Boztepe’nin yamaç paraşütü parkuru olarak izin verilmesini talep etti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 28.12.2017 tarihinde gönderdiği yazı ile Boztepe’yi yamaç paraşütü parkuru olarak ilan etti ve izin verdi.

Bu iznin ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün Ordu Valiliği’ne gönderdiği 4 Ocak 2018 tarihli yazıda parkurun iptal edilerek yasaklandığı belirtildi. Bu kararın Ordu’da büyük tartışmaya sebep olması üzerine Ordu Valiliğince Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne 23 Ocak 2018 tarihli yeni bir yazı göndererek, “Kararı gözden geçirin” denildi. Vali Yardımcısı Bayram Gale’nin imzasıyla gönderilen yazıda "2018 yılı için parkur alanı olarak ilan edilmesi istenilen alanın Valiliğimizce ilimize yapmış olduğu turizm ve ekonomik alandaki katkıları dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi ve uygun görüş verilmesi mütalaa edilmektedir” denilerek kararın yeniden ele alınması istendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.