Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivil Askeri Memurlar Bordro Yaktı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) görevli sivil memurlar kendilerine zam yapılmadığı gerekçesiyle eylem yaparak maaş bordrolarını yaktı.Sivil Memurlar Sendikası (SİMA-SEN), Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) görevli sivil memurlar kendilerine zam yapılmadığı gerekçesiyle eylem yaparak maaş bordrolarını yaktı.
Sivil Memurlar Sendikası (SİMA-SEN), Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri (SAVDES-SEN) tarafından düzenlenen eyleme çok sayıda üye katıldı. Eskişehir Valiliği yanında yapılan eylemde, üniformalı personelin iyileştirmeyi hak ettiğini söyleyen grup üyeleri, kendilerinin zamma dahil edilmedikleri için haksızlığa uğradıklarını söylediler. Eyleme şehit olan askerler ve sivil memurlar için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okuyarak başlayan sendika üyeleri, "Hani biz aileydik?", "TSK’da sadece asker çalışmıyor", "Üvey evlat mıyız?", "Askerin aldığı ücret bizi üzmez, yapılan ayrımcılık üzer" yazılı dövizler taşıdı.
"BİLİNÇLİ BİR TERCİHLE 17 MAYIS’I SEÇTİK"
Basın açıklaması yapan SİMA-SEN Şube Başkanı Sadi Çelebi, "Askeri personelin her türlü zammı hak ettiğine yürekten inanıyoruz. Biz sivil memurların bu ayrımı dahi yapamayacak gibi lanse edilmesi, insani olmayan bir davranış biçimidir. Beyhude bir çaba ile bu kardeşlik bozulmaya çalışılmaktadır. Türk Siyasi Tarihi içerisinde 27 Mayıs İhtilali’nin yeri herkesçe bilinmektedir. Biz sivil memurların hak arama eylemlerimizi bu tarihe getirmemiz tesadüfi değil, bilinçli bir tercihtir. Demokrasinin kesintiye uğradığı tarihlerde sıkça yaşanan, çalışanların özlük haklarının kısıtlanması, engellenmesi alışkanlıkları ne yazık ki günümüz modern Türkiye’sinde, Demokrat Türkiye’sinde, Milli ve İleri Türkiye’sinde de devam ettirilmektedir" dedi.
Açıklamanın ardından eyleme katılan sendika üyeleri, maaş bordrolarını ateşe vererek eylemlerini sonlandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.