Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas’tan Suriyeli Mültecilere Gıda Yardımı

Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği tarafından Ramazan ayı nedeniyle Şanlıurfa’da yaşayan savaş mağduru Suriyeli mültecilere iki TIR gıda yardımı gönderildi.Şanlıurfa kent merkezinde yaşayan 600 bin Suriyeli mülteciye Ramazan ayı...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği tarafından Ramazan ayı nedeniyle Şanlıurfa’da yaşayan savaş mağduru Suriyeli mültecilere iki TIR gıda yardımı gönderildi.
Şanlıurfa kent merkezinde yaşayan 600 bin Suriyeli mülteciye Ramazan ayı nedeniyle yardım etmek için harekete geçen Sivas Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ile Hayat Ağacı Derneği iki TIR gıda malzemesi topladı. Makarna, pirinç, yağ, un gibi temel ihtiyaç malzemelerin yer aldığı TIR’lar düzenlenen törenle Şanlıurfa’ya gönderildi.
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Sivas’ta iki TIR gıda malzemesini Urfa’da bulunan Bayırbucak Türkmenleri ve Suriyeli mültecilere gönderilmek üzere toplamış durumundayız. Bunda herkesin büyük emeği var. Böyle mübarek bir günde bu hayırda Sivaslılar yarıştılar. Şanlıurfa il merkezinde 600 binin üzerinde mülteci var. Böyle bir nüfusu o ildeki kamunun, belediyenin, insanların, sivil toplum örgütlerinin ihtiyacını karşılaması kolay bir şey değil. Bu bakımdan diğer illerden de desteğe ihtiyaçları var. Bizde bu yüzden böyle bir çalışma başlattık. Daha önce 6 TIR belediye olarak göndermiştik" dedi.
Suriyelilere sahip çıkılması gerektiğini aktaran Aydın, "Bugün yabancı dediğimiz insanlar bizim kardeşlerimiz eğer bugün biz bu ülkede bağımsız bir şekilde yaşıyorsak bugün bize muhtaç olan o insanların dedeleri bizim için, bu vatan için can verdiklerinden dolayı biz bu ülkede yaşıyoruz. Eğer biz onlara sırtımızı çevirirsek, yüzümüzü çevirirsek onların dedelerini üzmekle kalmayız bu gerçeği bilen bizim dedelerimizi de üzeriz. Hepsinden önemlisi bizi yaratanı üzeriz. Bu bakımdan gücümüzün yettiğince, imkanımız olduğu müddetçe biz oradaki mazlum insanlara yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple bu yardımları göndereceğiz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından iki TIR dolusu yardım Şanlıurfa’ya ulaşmak üzere yola çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.